Durerea urechilor în timpul zborului cu avionul are un remediu. În urma cercetărilor, specialiștii au ajuns la o soluție pentru amelioarea disconfortului simțit la nivelul urechilor când decolează și aterizează avionul.

Iată tot ce trebuie să știi despre durerea urechilor în timpul zborului, dar și despre cum o poți rezolva!

Ce este și de ce apare durerea urechilor în timpul zborului cu avionul?

Durerea urechilor se traduce drept barotraumatism, barotită medie sau aerotită medie. Asta înseamnă că aspura timpului se produce stres, din cauza dezechilibrării presiunii dintre aerul din urechea medie și a presiunii din aerul din mediu.

Această durere apare atunci când avionul decolează sau aterizează. Diconfortul apărut asupra urechii în timpul celor două acțiuni ale avionului ar trebui să dispară când acestea sunt finalizate. În caz contrar, vorbim de o severitate a barotraumatismului, care trebuie tratată de medic, informează mayoclinic.org.

Citește și: VIDEO Cascada de nori în China. Din ce cauze apare acest fenomen?

Te dor urechile când zbori cu avionul? 

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Disconfortul care apare la ureche în cazul decolării sau aterizării este influenațat de mai mulți factori.

„Acest disconfort poate fi mai pronunțat dacă aveți o răceală sau o infecție a sinusurilor, deoarece congestia interferează cu fluxul de aer prin nas către ureche, ceea ce face dificilă egalizarea presiunii urechii. Alți factori care vă pot afecta capacitatea de a egaliza presiunea includ alergii, polipi nazali sau antecedente de infecții ale urechii", a declarat dr.prof.

Ana Kim, potrivit columbiadoctors.ro.

Trebuie precizat că durerea poate apărea în cazul unei urechi sau în cazul ambelor urechi. Iată cele mai comune simptome care apar în cazul barotraumatismului, potrivit surselor citate anterior: disconfort moderat sau durere la ureche, senzație de plinătate sau înfundare în ureche, auz înfundat sau pierdere ușoară până la moderată a auzului.

Citește și: VIDEO S-a inaugurat prima cursă comercială București-Baku. Cât durează zborul

Soluția simplă pe care să o urmezi la fiecare decolare și aterizare

[Sursa foto: istockphotos]

Soluția pentru a scăpa de durerile de ureche la aterizare și decolare

În urma cercetărilor, s-a demonstrat că durerea care apare la nivelul urechilor în timpul decolării și aterizării avionului poate fi evitată prin mai multe modalități.

Ce mai simplă soluție pentru a scăpa de durerea de la nivelul urechilor este înghițirea și căscatul. Înghițirea ajură la deschiderea trompei lui Eustachio și la egalizarea presiunii din ureche. Este recomandat să încercați să mestecați gumă, să sugeți bomboane tari sau să beți apă, încet, în timpul decolării și aterizării pentru a încuraja înghițirea.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O altă soluție recomandată de specialiști este căscatul. Încercați să căscați intenționat sau să deschideți gura larg ca și cum ați căsca.

Poți scăpa de disconfort și prin ciupirea nasului. Ciupiți-vă nările și apoi suflați ușor aer în nas. Precum înghițirea și căscatul, această metodă poate ajuta la deschiderea trompei lui Eustachio și la egalizarea presiunii din ureche.

O soluție simplă este, de asemenea, folosirea dopurilor de urechi sau a dispozitivelor speciale de reglare a presiunii urechii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si