Un document grafic prezentat in cadrul campaniei ‘Pan Cada Día’ (Paine in fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, marcata la 7 aprilie, include sapte beneficii ale consumului de paine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezinta.

Painea figureaza la baza piramidei alimentare.

Apartine grupului cerealelor si este un aliment complet sub aspect nutritional.
Ea ofera energia necesara creierului si sistemului nervos.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Specialistii recomanda 5-6 ratii zilnice de hidrati de carbon. O buna modalitate de a acoperi aceasta necesitate este aceea de a consuma paine la fiecare masa.

Painea contribuie la reglarea functiilor intestinale prin continutul mare de fibre, mai ales painea integrala. Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II si de colesterol.

Aportul sau de vitamine hidrosolubile din grupa B ajuta la transformarea alimentelor in energie, la mentinerea sanatatii parului, pielii si unghiilor, la formarea globulelor rosii si anticorpilor si la mentinerea in stare buna a sistemului circulator.
Ea contine calciu, magneziu si potasiu, fundamentale pentru organism.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si