Un document grafic prezentat in cadrul campaniei ‘Pan Cada Día’ (Paine in fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, marcata la 7 aprilie, include sapte beneficii ale consumului de paine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezinta.
Painea figureaza la baza piramidei alimentare.
Apartine grupului cerealelor si este un aliment complet sub aspect nutritional.
Ea ofera energia necesara creierului si sistemului nervos.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Specialistii recomanda 5-6 ratii zilnice de hidrati de carbon. O buna modalitate de a acoperi aceasta necesitate este aceea de a consuma paine la fiecare masa.
Painea contribuie la reglarea functiilor intestinale prin continutul mare de fibre, mai ales painea integrala.
Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II si de colesterol.
Aportul sau de vitamine hidrosolubile din grupa B ajuta la transformarea alimentelor in energie, la mentinerea sanatatii parului, pielii si unghiilor, la formarea globulelor rosii si anticorpilor si la mentinerea in stare buna a sistemului circulator.
Ea contine calciu, magneziu si potasiu, fundamentale pentru organism.