Sportivii sunt sfătuiți să nu folosească telefoanele mobile din cauza problemelor de securitate cibernetică.

Comitetele olimpice vor pune la dispoziție sportivilor dispozitive temporare pentru evitarea unor furturi de date.
“Trebuie să pornim de la principiul că fiecare SMS, mail, acces pe aplicaţii poate fi văzut”, a notat într-un mesaj Comitetul Olimpic şi Paralimpic al SUA. Comitetul Olimpic Canadian este de aceeaşi părere şi şi-a sfătuit membrii să îşi lase acasă dispozitivele personale şi să fie foarte atenţi pentru că JO reprezintă “o oportunitate unică pentru criminalitatea informatică”.

Citeste si: Crucea Roșie Internațională, victima unui atac cibernetic

Elveția și Suedia vor pune la dispoziție aparatură temporară

La fel vor proceda și comitetele din Elveția și Suedia, venind cu dispozitive temporare pentru sportivi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Măsurile comitetelor olimpice naţionale vin în contextul în care cercetătorii au afirmat că aplicaţia comitetului de organizare a JO de la Beijing, pe care toţi participanţii trebuie să o folosească pentru monitorizarea stării lor de sănătate, are lacune în ceea ce priveşte securitatea, ceea ce înseamnă că datele personale pot fi furate.

Citeste si: Atenție la mesajele de tipul „Tu eşti în videoclip?” primite pe Facebook. Ce să faci dacă le-ai accesat deja

Atac cibernetic la Crucea Roșie Internațională

Un atac cibernetic s-a produs la Crucea Roșie Internațională, unde un grup de hackeri au furat datele la mai bine de 515.000 persoane.
Atacul a fost descoperit în această săptămână de către o organizație din Geneva, iar până la acest moment nu există informații cu privire la folosirea acestora în alte scopuri.
”În pofida faptului că nu ştim cine se face vinovat de acest atac şi nici de ce a fost comis, adresăm acest apel.

Acţunile voastre ar putea cauza şi mai mult rău şi durere celor care au îndurat deja suferinţe de nespus”, subliniază Robert Mardini.

Odată cu dispariția acestor date, numeroase familii pot rupe legăturile cu un anumit membru din aceasta.

Citeste si: Un bucureștean care și-a instalat 8 camere de supraveghere la geam a ajuns viral pe internet: ,,Am găsit sediul SRI din sectorul 6"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si