Close sidebar
Close sidebar

Temperaturile ridicate din aceasta perioada au un efect devastator asupra culturilor. Avertismentul agricultorilor

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

- Cum merge treaba?

- Bine, domnule director. Mai avem un pic, randul asta si randul de la margine si am incheiat... Caisul. Si caisul, si ciresul care e intercalat cu cais.

- Va ajuta vremea, e prielnica pentru munci din astea?

-  Da, e prielnica, dar am fi bucurosi daca ar fi un pic mai frig. 

Caisele si piersicile altadata la discretie in piete vor fi la vara trufe. Vremea mult prea calda, in loc de rece, a pacalit pomii si i-a facut sa inmugureasca...

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Agricultor: Uitati si aici. Ar fi trebuit sa fie mai mici? Mai mici sau deloc.

VASILE LUNGU, proprietar livezi: Speram sa nu fie temperaturi mai scazute de -15 grade.

Vom avea, probabil, si cirese si struguri mai scumpi.

Temperaturile de-acum, departe de a fi cu minus, afecteaza productia, iar cei care au livezi isi fac deja calcule ca sa nu iasa in pierdere!

Printre ei e si Vasile Lungu, proprietar peste 2 000 de hectare de livezi si vita de vie, omul spune ca daca vremea ii va compromite productia, va fi nevoit sa trimita in piete la pret dublu! 

Adrian TELIBAN, inginer agronom: Un inghet tarziu de primavara va dati seama ca ne afecteaza.

La un inghet de -4 e posibil sa se compromita toata. Toata via.... Chiar toata.

De ce ne temem nu scapam!

ROXANA BOJARIU -  climatolog: Episoade de vreme normala sau mai rece decat in mod obisnuit pot reveni si atunci evident startul pe care l-a luat vegetatia sa inghete. Ne asteapta in fata mai multe fluctuatii, fenomene extreme, pt ca si in 2017 n-a fost anotimp sa n-avem fenomene extreme.

In lipsa unei productii care sa acopere nevoile, solutia ramane importul. Singura veste buna vine de la producatorii de cereale: dupa ce Romania a inregistrat anul trecut cea mai mare productie de porumb din Europa, anul acesta se anunta la fel de bun, dar cu o conditie:

ROXANA FLOREA- consilier, Directia Agricola: In momentul in care ar scadea temperaturile, undeva la sub 15 grade, dar si aici cu o conditie- sa nu fie zapada.

Dupa doua luni de iarna calda, ne-asteapta februarie cu temperaturi care vor trece dincolo de limita inghetului. Cel mai greu ne va fi in martie, cand mai e preconizat un episod de ger.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI