Întrebat despre afirmaţiile venite de liderii USR care nu ar fi, neapărat, de acord cu "o persoană, un cadru militar" ca propunere de premier, șeful liberal Ludovic Orban a replicat:" Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi, încă, o decizie de propunere a unui premier ". 

Citeste si: Finul președintelui Klaus Iohannis a ratat intrarea în Parlament

Ludovic Orban: „Nu am auzit de acest zvon. Până acum nu s-au deschis discuţii oficiale"

Fostul premier a precizat că nu a discutat încă cu liderii USR-PLUS şi UDMR despre împărţirea ministerelor într-o viitoare alianță de guvernare.

„Avem negocieri cât de repede posibil. Nu am discutat (întrebat ce ministere şi-ar dori USR şi UDMR – n.r.). Cel mai important lucru e programul de guvernare pentru că el este baza acţiunii comune, mai ales că va fi vorba de un guvern de coaliţie, programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a Guvernului susţinut de partidele din coaliţie”, a spus Ludovic Orban.

Despre zvonul potrivit căruia Dacian Cioloş şi-ar putea dori să fie ministru al Apărării în noul Executiv, Orban a spus: „Nu am auzit de acest zvon. Până acum nu s-au deschis discuţii oficiale, adică practic negocieri oficiale”.

Dan Barna: USR Plus nu va fi un partid care ajută PNL să guverneze 

Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, a spus marți, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca premier al viitorului Guvern, că “nu neapărat soluția militară este cea mai bună”.

Barna atrage atenția că USR-PLUS nu va fi doar „partidul care ajută PNL să guverneze”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Aștept să avem consultările la Cotroceni și în urma acestor consultări vom vedea și care va fi poziția noastră. Ca principiu, suntem o țară europeană, nu neapărat soluția militară este cea mai bună, dar hai să avem aceste consultări și vedem apoi despre ce discutăm”, a declarat co-președintele alianței.

Citeste si: Iohannis a dezvăluit în afara țării cum va fi Guvernul

Dan Barna susține că propunerea USR-PLUS pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș, care are “are experiența, credibilitatea și anvergura europeană”. Liderul USR avertizează că Alianța ține mult la proiectele din agenda sa.

"Depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program și pe angajamentele de guvernare pe care USR-PLUS le are în program, pentru că în funcție de cum vom stabili acest calendar și aceste priorități în primele trei luni, în primele șase luni, vom asuma și ministerele corespunzătoare. E foarte clar, apropo de ceea ce se vorbește acum în spațiul media, că e important ca USR PLUS să fie un partener la guvernare și nu în partid care ajută PNL să guverneze. Am văzut și variante în care PNL a luat toate ministerele avizatoare și toate ministerele de forță, sperând că USR va accepta cererea de ministere să spunem cu mai puțină forță”, a mai spus Dan Barna.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Decizie de ultim moment în România! Se impozitează aceste pensii?

Klaus Iohannis i-a tras de urechi pe liberali

Surse Antena 3 arată că, în cadrul discuţiilor, preşedintele le-a spus liberalilor că vrea ca noul guvern să fie votat de Parlament până pe 23 decembrie. Iohannis n-a avut nicio ezitare să-i critice pe liberalii care au obţinut rezultate sub aşteptări în unele circumscripţii, şi nici să-i felicite pe cei care au realizat scoruri electorale bune, adaugă sursele citate.

Iohannis le-a transmis liderilor PNL că se gândește la „două, trei nume de premier” și că până pe 23 decembrie va fi învestit un guvern PNL-USR PLUS-UDMR. Potrivit Digi24, Guvernul va avea o pondere a miniștrilor proporțională cu rezultatul obținut de cele trei formațiuni politice la alegerile parlamentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si