Tentativă de fraudă la proba de Limba și literatura română din cadrul sesiunii de vară a Bacalaureatului 2023.

Un candidat de la un liceu din Brașov a fost eliminat, după ce a fost prins cu telefonul mobil în timpul probei. Un mesaj Ro-Alert l-a dat de gol.

„Un singur candidat a fost eliminat din examen, fiind depistat cu telefonul mobil asupra sa, în timpul probei.

Deși, probabil, acesta era pus pe modul silențios, aparatul a primit un mesaj RO-ALERT care l-a dat de gol pe candidat cu privire la posesia aparatului. Candidatul provine din seriile anterioare și susținea examenul la Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț din Brașov. Acestuia i se va interzice participarea la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a declarat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Subiecte Istorie BAC 2023. Proba obligatorie a profilului. Barem de corectare

Un subiect de la examenul de bacalaureat 2023 a fost căutat pe net cu o seară înainte. Ministerul Educației a deschis o anchetă

Conform monitorizărilor Google, de la miezul nopții, mai mulți internauți au vrut să vadă care este sensul expresiei „de bună seamă”. La acel moment, 42 de persoane căutau definiția acestei expresii, arată digi24.ro.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Vârful căutărilor a fost atins în jurul orei 4:00 dimineața, când 100 de persoane au intrat pe Google și au căutat ce înseamnă această expresie.

De asemenea, au existat multe căutări și în ceea ce privește cerința exactă a primului subiect de la examenul de Bacalaureat ce a avut loc ieri, respectiv „indică sensul din text al secvenței «de bună seamă»”. Lucru care a fost căutat pe Google încă de la ora 1:00 de 34 de persoane, ulterior vârful căutărilor a fost la ora 3:30, și chiar înainte să înceapă examenul, 42 de persoane căutau pe Google răspunsul la această cerință.

Citește și: A început examenul de BAC

Reprezentanții Ministerului Educației au menționat că fac cercetări și verifică ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la această situație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si