Momentele stresante din timpul săptămânii sau stările de anxietate pronunțate pot să dispară ca prin minune după o oră petrecută cu căluții, la o plimbare în natură. Iar asta o știu foarte bine cei care au ales să se bucure de beneficiile urcatului în șa.

Citește și: VIDEO- Concurs spectaculos de atelaje, lângă Oradea

Diana și Vali sunt părinți, iar această metodă de terapie le-a fost inspirată chiar de fiica lor, care urmează cursuri de acest fel.

Încet, dar sigur cei doi și-au dat seama că plimbările călare prin pădure sunt cel mai bun mijloc de destresare.

Vali: „Este prima oară când sunt pe un căluț atât de frumos și îmi doresc să continui. Este o terapie.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Diana: „Fiica mea este cea care mi-a însuflat pasiunea pentru pentru călărie. Venind cu ea în fiecare săptămână la căluți s-a produs inevitabilul și m-a convins să mă urc și eu în șa.”

În același loc am întâlnit-o și pe Sorina, care vine în pădure aflată la doar câțiva kilometri de orașul Buzău, o dată pe săptămână, de la Râmnicu Sărat, pentru a se plimba cu caii.

Sorina: „Mă simt foarte bine, mă simt liberă, asta îmi place cel mai mult starea de libertate pe care mi-o oferă echitația în natură, și fericită.”

Bogdan Gabaroi, instructor: „Echitația le oferă o terapie pentru trup și suflet, se bucură de natură și de interacțiunea cu un căluț. Să intri în armonie cu un cal nu este deloc ușor și te ajută foarte mult atât psihic, cât și fizic.”

O lecție pentru cei mici pornește de la 10 lei

Toți cei care ajung să încalece căluții o fac numai cu o pregătire adecvată înainte. Iar pentru a sta îl au pe Bogdan, un instructor care își dedică timpul și atenția, pentru a oferi tururi de agrement celor care au nevoie să se relaxeze. Alături de el, simpaticii căluți Ruby, Enigma și Fulger sunt parteneri de nădejde pentru plimbările în natură.

Bogdan Gabaroi, instructor: „O oră pentru cei care vin ocazional 200 de lei, abonamentul, 150 de lei ora. Iar copiii foarte mici, care dau ture cu ei, de la 10 lei tura.”

Terapia prin echitație reduce considerabil nivelul stresului și îi ajută pe oameni să intre în comuniune cu natura și animalele, dar și să evadeze din rutina zilnică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si