Rezolvarea iluziilor optice necesită răbdare, un spirit bun de observație și tehnici strategice. Pentru a identifica numărul ascuns în imagine, internauții ar trebui să privească din diferite unghiuri, să folosească o metodă de căutare rapidă și să folosească vederea periferică.

Citește și: Test. Găsește cele 3 diferențe între imaginile de mai jos în 33 de secunde

Astfel de teste îți sporesc capacitatea de observare și concentrare, promovând în același timp gândirea creativă și rezolvarea problemelor, benefice pentru menținerea sănătății cognitive.

Iată o nouă provocare pentru tine, potrivit Jagran Josh. În această imagine care este cu susul în jos, există un „24” ascuns. Nu este ușor să-l găsești, mai ales că testul impune și o limită de doar 5 secunde:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Secretele ascunse într-o hartă veche de 400 de ani ar putea rezolva unul din cele mai mari mistere din istoria Americii- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ceea ce face complicată orice iluzie optică este fenomenul vizual generat, prin care ochii percep ceva care diferă de realitate.

Aceste iluzii optice păcălesc creierul să vadă imagini, modele sau mișcări care ar putea să nu existe de fapt. Ele se bazează pe modul în care creierul procesează informațiile vizuale, adesea influențate de culoare, lumină și modele grafice.

Iluziile optice cu numere ascunse sunt concepute pentru a-ți provoca percepția și atenția.

Uneori, îndepărtarea imaginii te poate ajuta să vezi mai clar modelul sau numărul ascuns.

De asemenea, numerele ascunse s-ar putea dezvălui atunci când sunt privite dintr-o anumită perspectivă. De asemenea, puteți regla iluminarea sau luminozitatea ecranului pentru a sublinia contrastele subtile.

Uneori, focalizarea directă asupra imaginii poate face ca numerele ascunse să fie mai greu de văzut. Folosiți-vă vederea periferică pentru a scana imaginea fără a vă concentra asupra unui punct anume, permițând creierului să capteze contururi slabe.

Mai mult decât o simplă activitate distractivă, rezolvarea iluziilor optice ajută creierul să se mențină într-o formă bună. Îți îmbunătățesc puterea de observare și concentrarea față de detalii. 

Iată rezolvarea la testul de mai sus:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si