Iluziile optice sunt un mod extraordinar de a ne testa atenția, inteligența și perspicacitatea. De multe ori însă, mintea ne poate juca feste, deoarece creierul este păcălit să înțeleagă greșit ceea ce vede într-un mod diferit.

În cât timp poți găsi mărul diferit din imagine?

Iluziile cognitive sunt iluzii optice care se bazează pe percepția pe care o are o persoană despre lume. Ele apar atunci când creierul percepe o imagine pe baza familiarității, a cunoștințelor anterioare sau a presupunerilor.

Prin urmare, fiecare persoană poate vedea aceeași imagine în mod diferit. Așadar, pentru a ne antrena mintea e nevoie de mult exercițiu.

Cuvântul "iluzie" provine din verbul latin illudere, care înseamnă a face mișto de cineva sau a-l păcăli. Imaginile cu iluzii optice sunt concepute pentru a păcăli mintea umană. În imaginea de mai jos sunt mai multe mere roșii și verzi, însă doar unul singur este așezat într-un mod diferit față de celelalte. Tu poți să-l găsești în doar 7 secunde? Timpul tău începe acum! 

Test iluzie optică

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Doar 1% dintre oameni rezolvă această iluzie optică. Poți să găsești numărul ascuns în maxim 11 secunde?

Felicitări pentru cei care au reușit să treacă testul în timpul acordat. Ei au cei mai ageri ochi și cea mai mare atenție la detalii! Nu vă descurajați dacă încă nu ați găsit soluția. Tot ce trebuie să faceți este să vă acordați mai mult timp pentru a desluși misterul.

Dacă tot nu ați găsit mărul diferit puteți consulta soluția în imagina de mai jos.

Soluția testului de inteligență

Mărul ciudat se află în partea stângă a grilei.

Soluție test iluzie optică

Soluție test iluzie optică.

[Sursa foto: Jagran Josh]

Citește și: Iluzia optică a momentului. Ai un IQ peste medie dacă vezi numărul diferit în maxim 11 secunde

Conform Institutului Național de Oftalmologie din SUA, noi trăim într-o lume tridimensională. Tot ceea ce vedem și vizualizăm este un rezultat al adâncimii, al umbrelor, al iluminării și al poziției obiectului. Prin urmare, creierul nostru este condiționat în acest fel. Iluziile optice au reprezentat o sursă importantă de interes psihologic. Se pot vedea o serie de iluzii optice pe internet care pretind o analiză aprofundată a personalității individului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si