Iluziile optice sunt imagini halucinante care îți provoacă percepția și îți testează abilitățile de observație! Practicarea cu regularitatea a acestor activități ajută la îmbunătățirea memoriei și la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor. 

Cum percepe creierul uman iluziile optice?

Iluziile optice, cunoscute și sub numele de iluzii vizuale, sunt interpretări vizuale greșite cauzate de creier. Mai exact, acestea apar atunci când ochii trimit informații către creier care induc în eroare o persoană, determinând-o să perceapă ceva diferit de realitate.

Percepția unei iluzii optice de către o persoană este controlată de creier. În 1981, David Hubel și Torsten Wiesel au primit Premiul Nobel pentru descoperirile lor în acest sens. Aceștia au descoperit că mintea interpretează și analizează ceea ce vede ochiul într-un proces etapizat.  

Neuronii din creier sunt responsabili pentru un anumit detaliu din modelul imaginii retinei. Mai mult, scanările RMN arată că, atunci când o persoană privește o iluzie, neuronii pot concura cu privire la ceea ce se vede și în cele din urmă, neuronii câștigători influențează mesajul pe care îl primește creierul, care, ca urmare, duce la ceea ce percepe o persoană.

Acum, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, astfel încât să descoperi în imaginea de mai jos un al doilea chip. Nu uita, ai la dispoziție doar 6 secunde pentru a rezolva testul! Doar cei mai atenți cititori vor reuși să identifice cel de-al doilea om mai repede decât ceilalți.
 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Test iluzie optică

Test de iluzie optică.

[Sursa foto: Jagran Josh]

Citește și: Doar 1% dintre oameni rezolvă această iluzie optică. Poți să găsești numărul ascuns în maxim 11 secunde?

Soluția testului de iluzie optică

Dacă nu ați reușit să găsiți chipul în timpul acordat, încearcă să mai cauți cu atenție. Dacă totuși nu ai găsit soluția, adoptați o abordare ieșită din comun și înclinați imaginea cu susul în jos, veți putea observa fața celui de-al doilea bărbat în stâncile din partea dreaptă a imaginii. 

Soluție test iluzie optică

Soluție test iluzie optică.

[Sursa foto: Jagran Josh]

Citește și: Test de personalitate! Ceea ce vezi mai întâi în imagine dezvăluie cum preferi să trăiești

Încearcă să le arăți și celor apropiați acest test, astfel încât să vedeți dacă ei îl pot rezolva.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si