Testele IQ sunt menite să măsoare capacitatea de raționament a unei persoane și sunt foarte apreciate la nivel internațional. Prin intermediul acestora o persoană se poate evalua chiar și singură. Testele de inteligență ar trebui să determine cât de bine poate un om să se folosească de informațiile date și de logică pentru a face presupuneri sau chiar pentru a da rezultate exacte.

Astăzi vă propunem un test de inteligență cu bețe de chibrit.

Cât de repede puteți să găsiți soluția corectă?

Citește și: TEST DE ATENȚIE: Doar cei mai inteligenți oameni pot să își dea seama în 8 secunde care pașaport este fals

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Ascensiunea de neoprit a lui Chubby: De ce pisica generată de AI, virală pe TikTok, ar putea fi viitorul internetului- antena3.ro

test iq, test de inteligenta, test ecuatii

Poți să găsești răspunsul corect? 

Problema de matematică de astăzi poate fi rezolvată prin mutarea unui singur băț de chibrit, astfel încât ecuația să fie corectă. 6 x 9 nu este egal cu 16, astfel că este foarte important să priviți cu atenție exercițiul din imagine și să alegeți un singur băț căruia să îi schimbați locația.

După ce ați ajuns la un răspuns final vă puteți verifica cu ajutorul rezolvării prezentate mai jos.

REZOLVARE:  Pentru a ajunge la o ecuație corectă din punct de vedere matematic, bățul de chibrit care trebuia mutat era cel din partea superioară a cifrei 9, așa cum este arătat în imaginea de mai jos. Prin urmare, 9 se transformă în cifra 3. Astfel, ecuația nu mai este 6x9=16, ci 6x3=18, ceea ce este corect. Este foarte important ca bățul de chibrit care a fost înlăturat de la a doua cifră din problema matematică să treacă la ultima cifră din aceasta, care astfel se transformă din 6 în 8 și formează numărul 18. 

Mai multe teste de inteligență și atenție, care vă vor pune cu siguranță mintea la încercare, pe Știrile Kanal D

Citește și: Test IQ: Mută doar 2 bețe de chibrit pentru a obține 5 pătrate. Reușești?

test iq, test de inteligenta, test ecuatii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si