Este destul de probabil ca nici să nu-ți fi trecut prin minte faptul că poziția în care obișnuiești să dormi îți dezvăluie lucruri cu totul necunoscute despre personalitatea ta. O spun oamenii de știință care, în urma unor studii complexe, au ajuns la concluzia clară că pozițiile de somn sunt strâns legate de trăsăturile de personalitate ale unui om. Cercetătorul Samuel Dunkell a prezentat în cartea sa faptul că pozițiile în care oamenii adorm sunt, de fapt, un limbaj al corpului.

Felul în care sunt poziționate mâinile, picioarele, genunchii, coapsele, gleznele, coatele, gambele în timpul somnului au directă legătură cu felul în care personalitatea noastră este conturată, felul în care interacționăm în societate, dar și mecanismele pe care le folosim, inconștient, pentru a ne apăra în fața stimulilor car ne provoacă disconfort psihic și emoțional.

Cele mai des întâlnite poziții de somn sunt patru la număr: dormitul pe spate dormitul pe lateral, dormitul pe burtă și dormitul în poziția fetală, asemena unui bebeluș care stă în burta mamei.

Citește și: Ei sunt cei doi tineri care au fost găsiți fără suflare într-o cameră de hotel din Capitală! Bărbatul de 24 de ani și-a ucis iubita minoră, apoi și-a pus capăt zilelor

1. Dormitul pe spate

În cazul în care te trezești în poziția de dormit pe spate înseamnă că ești o persoană care are încredere în forțele proprii, ești o fire optimistă, dornică să se pună în mijlocul situațiilor care îi oferă senzații tari, expansivă, deschisă, o fire destul de îndrăzneață, care reușește să iasă în evidență

indiferent de cât de multe alte persoane sunt în jurul tău. Încerci pe cât posibil să eviți situațiile și discuțiile care nu se ridică la standardele tale, ai așteptări mari de la tine, dar și de la cei din jur.

Preferi întotdeauna să fii sincer și direct, chiar dacă acest lucru nu este pe placul multora. Planurile pe care le creezi au o șansă foarte mare de reușită, ești orientat către atingerea satisfacției și a succesului în viață, însă nu cu orice preț.

Pentru tine este foarte important să îți acorzi timp pentru tine, cihar dacă acest lucru ar însemna să nu faci nimic. Discuțiile intelectuale și activitățile care implică ingeniozitate și minuțiozitate sunt pe placul tău și te ajută să te dezvolți. Prin ochii celorlalți, ești văzut ca o persoană cu un aer de superioritate, chiar regal, emani încredere în sine, sentimentul de libertate, putere și deschidere.

În cazul în care obișnuiești să dormi în poziția stelei de mare, pe spate cu mâinile și picioarele întinse, acest lucru înseamnă că pui mare preț pe prietenii și că gradul tău de popularitate se restrânge în cercul tău cu oamenii cei mai apropiați. Eviți să fie puse pe tine luminile reflectoarelor, ești o fire pe care oamenii se pot baza pe tine, emani încredere și siguranță. Oricând cineva este la nevoie, tu de fiecare dată oferi o mână de ajutor și un umăr pe care să își verse lacrimile.

În cazul în care obișnuiești să dormi cu mâinile sub pernă sau cub cap, trăsătura care te definește este optimismul. Ești o persoană loială, care știe să prețuiască și să se bucure de fiecare clipă.

2. Dormitul într-o parte

În cazul în care obișnuiești să dormi într-o parte, însemnă că ești o persoană destul de calmă, tolerantă, foarte de încredere, foarte maleabil când vine vorba de a face compromisuri, însă nu îți place nicicum să fii pus în fața unor situații extreme.

Mintea ta este doar în prezent, fără să te frămânți din cauza trecutului și fără să te preocupi excesiv de viitor. Ai o capacitate foarte mare, de admirat pentru ceilalți oameni, de a te adapta și de a face schimbări atunci când este necesar. Cu orice situație dificlă cu care te confrunți, încerci să cauți avantajele și lecțiile valoroase, pe care să le iei în considerare din acel moment. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

Ești de fiecare dată sincer cu tine și ești capabil să îți recunoști atât calitățile, cât și trăsăturile mai puțin pozitive. Reacționezi cu indiferență în fața atitudinii răutăcioase a oamenilor din jur, reușești de fiecare dată să nu pui la suflet, ceea ce te face o persoană foarte greu de rănit. Chiar și atunci când te confrunți cu perioade din viața ta în care îți sunt puse la încercare răbdarea și anduranța, reușești să afișezi un zâmbet pe chip.

În cazul în care dormi într-o parte, dar cu brațele întinse, acest lucru înseamnă că în viața ta lipsesc cu desăvârșire relațiile în care să simți conexiuni strânse, dar și faptul că ți-e teamă că există posibilitatea să nu reușești să le obții niciodată. Ești o fire complexă, care are întotdeauna un as în mânecă, deloc influențabilă, cu propriile păreri și concepții despre cum ar trebui să-ți trăiești viața. Nu iei decizii la impuls, ci preferi să diseci situația până te simți împăcat cu o anumită hotărâre.

În cazul în care dormi cu o pernă între picioare sau ținută în brațe, înseamnă că cel mai important lucru pentru tine în viață sunt relațiile, ești atent, grijuliu, cu multiple abilități.

În cazul în acre dormi într-o parte, cu picioarele și brațele întinse, înseamnă că ești o fire ușor credulă, care nu se sfiește să se arunce în situații riscante. Ești o persoană extrem de prietenoasă, care are abilitatea de a relaționa eficient cu orice persoană care îi iese în cale, cunoscut sau străin. De fiecare dată vezi în oameni doar calitățile pozitive.

Citește și: Ce se întâmplă cu Simona Gherghe în aceste momente, după ce a ajuns pe patul de spital! Primele declarații ale vedetei: „Mulțumesc pentru gândurile bune”

3. Dormitul în poziția fetală

În cazul în care dormi în poziția fetală, acest lucru înseamnă că, mai mult ca orice în viața ta, cauți și tânjești după înțelegere, protecție, grijă și toleranță din partea celor din jur, lucruri pe care le-ai avut din plin în cele 9 luni în care te-ai aflat în burta mamei. Te simți în largul tău atunci când stai în această poziție, îți oferă confort psihic și te ajută să te deconectezi de la problemele de zi cu zi cu care te confrunți. Ești o fire precaută, care foarte greu își deschide sufletul în fața oamenilor, preferând de fiecare dată să își păstrezi cele mai intime gânduri și sentimente doar pentru ea.

În exterior poți părea ca o stâncă greu de doborât, însă realitatea este că ești dominat de emoții și de propriile gânduri. Fire sensibilă, te deschizi precum o floare în sânul celor mai apropiați oameni din jurul tău, familie și prieteni, acolo unde te simți în deplină siguranță și familiaritate.

Citeste si: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”- kfetele.ro

Citeste si: Jacob Lee revine în România! Artistul australian va face show la București și Cluj-Napoca în noiembrie- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini din satelit. Construcția misterioasă apărută lângă podul Kerci din Crimeea- antena3.ro

Ești timid, sensibil și eviți să își expui pe tavă sentimentele, de aceea preferi de multe ori să te implici în activități pe care le poți face de unul singur, activități creative, care te ajută să te exprimi într-un mod creativ, cum ar fi dansul, pictura sau scrisul, fiind un mod de a-ți scoate la suprafață ceea ce se ascunde în interiorul tău.

Faptul că, la o primă vedere, pari o persoană destul de rezervată și rece, îi poate face pe oameni să le fie imposibil să se apropie de tine. Odată ce dărâmi acest zid, devii o persoană empatică, iertătoare, sensibilă și de foarte mare încredere.

4. Dormitul pe burtă

În cazul în care dormi pe burtă, înseamnă că ești dominat de tendința de a fi impulsiv, rigid și perfecționist. Uneori îți lipsește încrederea în tine, însă acest lucru nu înseamnă că te ascunzi de problemele vieții, din contră. De asemenea, cercetările arată că acești oameni pot fi mai puțin sociabili, preferând în domeniul carierei să-și găsească un loc de muncă în care pot lua decizii de unii singuri, fără să se consulte sau să dea socoteală celorlalți. 

În cazul în care dormi pe burtă, cu capul întors într-o parte și cu o mână în jurul pernei, acest lucru înseamnă că ești o persoană liberă, jovială, care adoptă o atitudine libertină și jucăușă, spontană și cu poftă de viață. Ești o fire prietenoasă, sociabilă, deschisă și poți performa în domeniile care implică interacțiuni cu multe persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si