Un cuvânt din limba engleză (READING, citire) se repetă obsedant de peste 150 de ori în iluzia optică de mai jos

Psihologii spun că ai o inteligență peste medie dacă reușești să găsești cuvântul scris greșit în mai puțin de 30 de secunde. 

Poți găsi greșeala din imagine în maxim 30 de secunde?

Poți găsi greșeala din imagine în maxim 30 de secunde?

[Sursa foto: The Sun]

Acest puzzle dificil, rezolvat de doar 1% dintre candidați, a fost creat de psihologii de la Immerse Education, organizație specializată în școli de vară.

Dificultatea vine de la faptul că ochii încep să îți joace feste pe măsură ce parcurgi rândurile și coloanele cu același cuvânt READING.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Timp de 15 ani, o japoneză a mâncat doar tăiței și ridichi, ca să facă economii. Câți bani a adunat și ce și-a cumpărat cu ei- antena3.ro

Cuvântul este repetat de atât de multe ori în imagine încât ajungi să-l vezi peste tot, și acolo nu nu este.

Doar 1% dintre participanți au găsit cuvântul scris greșit

Sunt puțini cei care au găsit singura greșeală clară de ortografie din text în mai puțin de 30 de secunde, potrivit The Sun.

La început timpul ți se pare prea generos, dar pe măsură ce te ia amețeala de la repetarea aceluiași cuvânt îți dai seama că poate fi un termen-limită prea strâmt. 

Observarea rapidă a greșelii ar putea însemna că ai un spirit de observație rarissim și ai putea lucra la serviciile secrete.

Iată rezolvarea la test

Eroarea de ortografie nu este o greșeală tipică de tipar, ci scrierea unui termen complet diferit, cu un sens complet nou. 

Unul dintre cuvintele din coloana a șasea este scris BEADING („mărgele”, în oimba română), în loc de READING („citire”).

Citește și: Cel mai scurt test de inteligență din lume. Tu știi să răspunzi la aceste 3 întrebări aparent simple?

Testul este cu atât mai dificil cu cât diferența ortografică dintre R și B este greu de perceput fără o vedere "de vultur".

Test. Unde se ascundea litera greșită

Test. Unde se ascundea litera greșită

[Sursa foto: The Sun]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si