Close sidebar
Close sidebar

Test iluzie optică. Doar 1% dintre oameni pot găsi puiul de găină ascuns între oi

Un nou test de concentrare bazat pe o iluzie optică s-a viralizat pe rețelele de socializare în ultimele zile. Doar 1% dintre oameni ar reuși să găsească în maxim 8 secunde un pui de găină în imaginea de mai jos plină de oi și cornute.

Sorin Negru,

Test iluzie optică. Doar 1% dintre oameni pot găsi puiul de găină ascuns între oi


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iluziile optice folosite de psihologi nu sunt doar imagini amuzante, ci ele au rolul de a provoca mintea oamenilor să proceseze rapid anumite informații și să caute soluții în timp scurt.

Citește și: TEST IQ: Care pahar conține mai mult suc? Doar geniile își dau seama în câteva secunde

Un nou puzzle cognitiv le testează internauților capacitatea de a observa, analiza și gândi critic, potrivit site-ului JagranJosh.com. Este și o modalitate interesantă de a măsura IQ-ul cuiva.

Dacă poți observa imaginea ascunsă în această iluzie optică, acesta poate fi un indiciu că ai o inteligență mai mare și abilități superioare de rezolvare a problemelor decât ceilalți.

Poți găsi puiul de găină în maxim 8 secunde?

În acest test IQ care circulă online, provocarea este să găsești un pui de găină ascuns în imaginea de mai jos în maxim 8 secunde! 

Doar 1% dintre oameni pot găsi puiul de găină ascuns între oi

[Sursa foto: Jagran Josh]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Testul este mai dificil decât parte la prima vedere. Mai ales că timpul este extrem de scurt, iar liniile negre din desen sunt înșelătoare.

Potrivit experților, doar 1% dintre cei care participă la testările psihologilor reușesc să rezolve provocarea din acest test IQ.

În orice caz, abilitățile de observare și capacitatea de analiză/sinteză sunt antrenate prin repetarea unor teste similare.

Cercetările arată că toți cei care rezolvă puzzle-uri complexe cu iluzii optice în intervale de timp limitate își dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și se pot lăuda cu un IQ ridicat.

Astfel de oameni excelează adesea în domenii care necesită luarea rapidă a deciziilor, gândirea critică și conștientizarea sporită.

Iată soluția la testul de perspicacitate:

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI