Iluziile optice sunt create pentru a păcăli mintea noastră, iar testarea în fața unor astfel de imagini, create special de psihologi, pot ajuta la evaluarea IQ-ului.

Citește și: Doar 2% dintre oameni găsesc cele două chipuri ascunse în imaginea de mai jos

Iluziile optice sunt considerate unul dintre cele mai simple teste pentru a măsura inteligența și atenția și sunt excelente pentru a-și stimula abilitățile cognitive, dar și pentru a stimula creierul să gândească creativ.

Potrivit experților, iluziile optice ne pot ajuta să ne îmbunătățim abilitățile de rezolvare a problemelor și să dezvoltăm gândirea "out of box".

Testul IQ de sărbători

În imaginea distribuită mai jos, ni se propune o scenă colorată de pădure. Aici puteți vedea cum două fete și un băiat se plimbă prin pădure în căutarea unui loc de camping.

Au ajuns într-un loc înconjurat de copaci mari și diferite animale și păsări sălbatice. Ascunsă de ochi este o umbrelă în pădure.

Poți găsi umbrela în maxim 7 secunde? Timpul tău începe chiar acum:

Ai 7 secunde să găsești umbrela ascunsă în această iluzie optică

Ai 7 secunde să găsești umbrela ascunsă în această iluzie optică

[Sursa foto: Twitter]

Această provocare simplă va fi o modalitate bună de a-ți testa nivelul de acuitate vizuală.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Verificați cu atenție imaginea. Umbrela este ascunsă undeva în iluzia optică. Ai observat-o?

Doar cei mai atenți cititori vor putea observa umbrela mai repede decât alții.

Psihologii spun că doar 5% dintre oameni pot să găsească umbrela în maxim 7 secunde.

Iată soluția la testul IQ de sărbători

Psihologii se folosesc de iluziile optice pentru a-i testa pe oameni în ce fel își utilizează abilitățile de analiză și sinteză.

Dacă imaginea îți pune la îndoială percepția, trebui să folosești alte arme: atenția la detalii și capacitatea de a sesiza esențialul din imagine, fără să fii distras de alte elemente.

iluzie optica Soluția la testul IQ de sărbători

Soluția la testul IQ de sărbători

[Sursa foto: Twitter]

Un astfel de test îți stimulează capacitatea cognitivă și, de asemenea, te ajută să te concentrezi pe o singură sarcină la un moment dat.

Alte teste IQ captivante

Iluziile optice au o dublă funcție, oferind atât divertisment, cât și o fereastră de acces la abilitățile mentale și chiar la caracterul cuiva.

Referitor la testarea indicelui de inteligență, diferența este făcută cel mai adesea de timpul pus la dispoziție de experți.

Cu toții putem găsi răspunsul corect până la urmă, dar e important cât de ușor navigăm cu mintea prin interiorul problemei.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Rezolvarea puzzle-urilor este o modalitate excelentă de a vă reîncărca bateriile și antrena neuronii.

Încercați aceste iluzii optice de mai jos. Sunt modalități perfecte de a-ți întineri mintea.

Citește și: Ai un IQ remarcabil dacă găsești numărul diferit în iluzia optică de mai jos- FOTO

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă poți găsi un hipopotam ascuns între roboți

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă vezi mingea ascunsă în imaginea de mai jos. Cel mai recent puzzle i-a pus la încercare pe mulți oameni pe internet

Citește și: Iluzie optică dificilă. Doar 2% dintre oameni pot vedea mingea de golf în 30 de secunde


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si