Testele de măsurare a inteligenței au captivat comunitatea internațională încă din anul 1874, atunci când savantul britanic Sir Francis Galton a realizat primul test standardizat prin care era măsurată cunoașterea, aceasta fiind corelată cu dimensiunea craniului sau conformația mușchilor.

Pe parcursul timpului, testele prin care se măsoară inteligența au devenit din ce în ce mai cunoscute iar oamenii de pretutindeni le fac în zilele noastre chiar și pentru a se relaxa.

Iată un astfel de test mai jos, care îți va pune cu siguranță mintea la încercare.

test iq, test inteligenta triunghiuri, test iluzie optica

Poți să rezolvi testul de mai jos? 

Câte triunghiuri sunt în această imagine? 

Testele IQ funcționează prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, pe lângă asta estimează și cât de bine pot oamenii să facă exerciții de tip puzzle și să-și amintească informațiile pe care le-au văzut și le-au auzit, dar și viteza cu care se întâmplă acest lucru.

Potrivit măsurătorilor actuale, persoanele care au un nivel IQ mai ridicat de 140 sunt considerate foarte competente în activități creatoare. De asemenea, se consideră că au abilități excelente de a conduce. Aceste persoane însumează doar 0,2% din populație și sunt considerate adevărate genii. Printre persoanele cu un IQ extrem de ridicat se numără Bill Gates și Stephen Hawking.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Toată lumea vede mașina verde din imagine, dar ai nevoie de un IQ peste medie ca să găsești un autoturism galben bine ascuns

Pentru astăzi vă propunem un test IQ în cadrul căruia trebuie să numărați cu atenție toate triunghiurile din imaginea de mai sus. Nu există un timp limitat pentru acest exercițiu, însă cu cât realizați mai repede acest test, cu atât mai bine.

Nu uitați să vă uitați cu atenție la toate posibilitățile. 

Răspunsul corect este afișat în imaginea de mai jos.

Citește și: Iluzie optica virală. Doar 2% dintre oameni pot să găsească toate cele patru femei din imagine

test iq, test inteligenta triunghiuri, test iluzie optica

Acesta este răspunsul corect. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si