O nouă provocare bazată pe o iluzie optică a devenit virală pe rețelele sociale în ultimele zile, potrivit MSN.com. În imaginea de mai jos pot fi văzute 62 de emoji-uri similare și unul puțin diferit, care nu se potrivește cu celelalte.

Citește și: TEST IQ: Care pahar conține mai mult suc? Doar geniile își dau seama în câteva secunde

Pentru cineva care este nu este obișnuit cu rezolvarea iluziilor optice, găsirea unui emoji ciudat ar putea fi o sarcină dificilă.

Potrivit sursei citate, această provocare nu este ușoară nici pentru experți, mai ales că e vorba de un timp limitat de 10 secunde.

Imaginea este o grilă formată din rânduri și coloane cu același emoji- o mână care salută. În puzzle-ul de mai jos, trebuie să găsiți ceva neobișnuit sau diferit despre una dintre mâinile din imagine.

Unde se află un emoji diferit în această iluzia optică? 

Unde se află un emoji diferit în această iluzia optică? 

[Sursa foto: Instagram]

Dintr-o privire rapidă, majoritatea mâinilor par la fel, dar ar putea exista o ușoară variație în unul dintre emoji-uri. Tocmai pe acesta trebuie să-l identificați.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Experții recomandă să examinați rapid fiecare mână în ceea ce privește numărul de degete, orientarea sau poziționarea în raport cu celelalte.

Este nevoie de o privire rapidă în diagonală ca să te încadrezi în deadline.

Iluziile optice sunt, de regulă, greu de rezolvat, deoarece exploatează presupunerile naturale ale creierului atunci când procesează informațiile vizuale.

Creierul uman tinde să organizeze și să interpreteze ceea ce noi vedem pe baza tiparelor, profunzimii și contextului din experiențele trecute.

Aceste comenzi rapide ne ajută să înțelegem rapid mediile complexe, dar iluziile optice pune la încercare acest sistem.

Mai mult decât atât, creierul este limitat în a face distincția între realitate și mistificare. Când iluziile prezintă contradicții vizuale, creierul încearcă să le împace pe baza modelului său intern al modului în care funcționează lumea, ceea ce duce la confuzie sau întârziere în înțelegere.

Acest amestec de psihologie și înșelătorie vizuală face ca iluziile optice să fie dificil de rezolvat, deoarece exploatează tocmai mecanismele concepute pentru a ne ajuta să interpretăm realitatea.

Provocarea de mai sus a fost împărtășită de un utilizator de Instagram numit opticalillusionss. „Ce literă și număr?”, a titrat utilizatorul provocându-i pe urmăritori să identifice emoji-ul ciudat.

Mulți utilizatori au participat la această provocare distractivă și și-au împărtășit răspunsurile.

Dacă te uiți cu atenție la imagine, toate emoji-urile au degetele aproape unele de altele, în timp ce doar o singură palmă are degetele răsfirate.

Iată răspunsul la provocare: emoji-ul ciudat este la E3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si