Studiul științific a fost elaborat de Institutul Național de Boli infecțioase „Prof. dr. Matei Balș", cu care Primăria Capitalei și primăriile de sector au încheiat un protocol.

Citeste si: Decretul de prelungire a stării de urgență. Măsurile, punct cu punct

„PMB, ASSMB şi primăriile celor 6 sectoare ale Capitalei şi-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acţiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin ştiinţific sunt gestionate de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof.

dr. Matei Balş", instituţia medicală care coordonează studiul şi colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, Primăria Capitalei a achiziționat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 5.400 de teste rapide COVID-19. Primăriile de sector au cumpărat, la rândul lor, cîte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 1.000 de teste rapide COVID-19.

Citeste si: Ce drepturi și libertăți își pierd românii pe perioada stării de urgență? Prevederile din decretul prezidențial

Invitații pentru bucureștenii selectați

„De asemenea, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziţionat şi va pune la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş" toate echipamentele de protecţie necesare pentru protecţia personalului medical şi a şoferilor (halate chirurgicale, viziere, mănuşi, măşti FFP2, soluţii antiseptice, truse de urgenţă, materiale necesare activităţii de testare în teren, etc)”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Iohannis a anunțat ce se întâmplă cu elevii. Când încep școlile

Primăriile de sector vor trimite invitații persoanelor selectate în cadrul eșantionului de testare „recepţionarea şi centralizarea răspunsurilor la invitaţia de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitaţie şi stabilirea, împreună cu Poliţia locală din subordine, a traseului echipei de testare”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si