Vești bune! Oamenii pot admira țestoasele de Vaslui. Ele au fost supuse unor lungi cercetări științifice, însă acum sunt expuse la muzeu. Fosilele unor țestoase care au trăit în urmă cu șapte milioane de ani, pe teritoriul de astăzi al Moldovei, au fost expuse la Muzeul de Istorie din Bârlad. Timp de 11 ani s-au făcut cercetări științifice pe fosilele lor pentru a putea fi arătate întregii lumi.

Citeste si: Ferma animalelor s-a mutat la oraș

Fosilele au fost descoperite în județul Vaslui, în timp ce se lucra la modernizarea unui drum. Ele au fost foarte bine conservate și au fost descoperite cinci exemplare întregi, iar lângă erau rămășițele altora. Descoperirea s-a făcut în timp ce se lucra la drumul care leagă Crasna de municipiul Huși.

Fosilele țestoaselor pot fi admirate la muzeu

Fosilele au fost analizate de o echipă de paleontologi din România, Spania și Argentina. Este vorba despre o specie rară de țestoase și a fost numită Testudo Lohanica, după locul în care au fost descoperite, Valea Lohanului.

Citeste si: Mai multe animale în curți

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Vlad Codrea, profesor la Universiatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca spune că aceasta este o specie nouă de țestoase.

Citeste si: Despăgubirea uriașă pe care ar putea să o primească un bărbat din Harghita din partea statului român. Acesta a fost atacat de urs la câteva sute de metri de casă

„Testudo Lohanica este o specie nouă pentru știința, un număr mare de fosile recuperate și asta grație unei îngropări foarte specifice care s-a produs la Crețești”, a declarat acesta.

Experții au mărturisit că rocile în care s-au fosilizat țestoasele ar avea o vechime de 7-8 milioane de ani. Pe vremea aceea, în zona în care au fost descoperite țestoasele era o câmpie fluvială, cu vegetaţie ierboasă, iar fauna era completată de rinoceri, gazele, mastodonţi sau girafe. După mai bine de un deceniu de la descoperire, ţestoasele au fost expuse.

Citeste si: Horoscop Chinezesc MAI 2022. Află ce îți rezervă astrele în luna Mai


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si