Persoanele în vârstă, care au asigurare medicală și vor să se relaxeze într-o stațiune balneară cu tichete gratuite sau subvenționate, pot s-o facă acum, având posibilitatea de a-și depune cererile la sediul local al casei de pensii.

Tichete balneare pentru pensionari 2024. Cum pot beneficia de acestea?

Începând cu acest an, s-au adăugat o nouă categorie de beneficiari în lista acestor privilegii, potrivit capital.ro.

Astfel, prima tranșă de bilete pentru tratamentele balneare a fost deja distribuită către casele teritoriale de pensii.

Aceste instituții au anunțat că pentru distribuirea tichetelor către beneficiari, cei care doresc trebuie să se prezinte la ghișeu cu cererea completată.

Citește și: Pensii duble pentru românii care au muncit pe salariul minim. Șeful Casei de Pensii, noi precizări despre recalculare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, pensionarii trebuie să vină la ghișee cu documentele necesare. Prima tranșă de acordare a biletelor se aplică pe principiul „primul venit, primul servit”, mai menționează sursa citată.

oameni

Oameni în vârstă

[Sursa foto: Freepik]

Însă, în a doua tranșă, lucrurile s-ar putea schimba. În curând ar putea intra în vigoare noile reguli de distribuire a biletelor pentru pensionari, aprobate în ianuarie 2024 prin ordinul președintelui CNPP.

Documentele necesare pentru depunerea cererilor

Pensionarii care vor să obțină tichetele balneare, trebuie să se prezinte cu următoare documente:

  • „cererea tip de acordare a biletului de tratament;

  • document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

  • declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului)”, a anunțat CNPP.

Cum pot fi însoțiți pensionarii de parteneri neasigurați?

Pensionarii care doresc să meargă însoțiți de parteneri neasigurați, o pot face, însă, contra cost.

Astfel, anul acesta va apărea o modificare în cerințele de eligibilitate. Concret, printre beneficiari vor fi incluși și soțul/soția persoanei asigurate/pensionare în cadrul sistemului public de pensii, chiar dacă aceștia nu sunt asigurați sau nu sunt pensionari ai aceluiași sistem de pensii.

Noul criteriu este planificat a intra în vigoare de la 1 septembrie 2024, odată cu implementarea noii legi a pensiilor.

Chiar și așa, noua categorie de beneficiari, va trebui să suporte integral costul biletului de tratament.

Potrivit CNPP, prețul celui mai scump tichet disponibil pentru o vacanță de 16 zile, la care este inclusă cazare, masă și tratament ajunge la aproape 3.000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si