Contrabanda cu țigări este o practică des întâlnită în România, iar acest tip de infracțiune se întinde pe mai multe zone din țară.

Citeste si: Țigări de contrabandă descoperite în cimitir. Oamenii legii au găsit mai bine de 6.700 de pachete printre morminte

Cele mai neobișnuite locuri în care s-au găsit ascunse țigările au fost chiar altarele unor biserici, preoții find implicați direct în aceste fapte.

Țigări de contrabandă, ascunse în altar

„Am avut și noi țigări depozitate în altar, adică nimic nou sub soare … preoți, dascăli. Toate aceste grupări au în spate un om potent financiar”, a spus botoșăneanul Virgil Harabulă. El a mai spus că membrii grupărilor acționează ca o „organizație militară”.

„E un mod de viață.”, spune Oficialul Poliției de Frontieră din Botoșani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: În Timiș au loc percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. 16 persoane au fost duse la audieri

„Știți cum e gluma pe aici, cum învață copiii să meargă la Valea Vișeului? Le pui în fiecare mână câte un cartuș de țigări, să se echilibreze”, citează reporterii „România, te iubesc!”.

Conform datelor DIICOT, în 2021 au fost deschise 372 de dosare de contrabandă de țigări.

Aproximativ 6.700 de pachete de țigări au fost găsite într-un cimitir

Țigările de contrabandă au fost găsite și în cimitir. Ofițerii de la Poliția de Frontieră din județul Botoșani au descoperit, în urma unei acțiuni, aproximativ 6.734 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei.

Descoperirea a avut loc pe data de 16 februarie, unde ofițerii de la Poliția de Frontieră din județul au organizat o acţiune, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani.

Citeste si: Cei doi polițiști din Arad care au jefuit casa unei bătrâne de 87 de ani și au plecat cu 300.000 de euro din seif și-au primit pedeapsa

În cauză, polițiștii de frontieră au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si