Statisticile arata ca cel putin una din zece femei se abtine de la mancare in timpul saptamanii, iar in weekend isi face toate poftele culinare. Astfel, daca de luni pana vineri, ea consuma numai 1.000 de calorii pe zi, in weekend ajunge sa consume si de trei ori mai mult.

Acest obicei, spun expertii in nutritie, nu este foarte sanatos pentru organism. Se pare ca supraalimentarea in aceste conditii duce la cresterea zaharului din sange.

Nutritionista Karen Poole a explicat, pentru Daily Mail, ca aceasta dieta poate duce la dezvoltarea unui diabet de tip 2, la ingrasare si chiar tulburari de dispozitie.

Cercetatorii au descoperit ca majoritatea femeilor cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani tin aceasta dieta si isi pun sanatatea in pericol. Nutritionistii le recomanda acestora sa aiba un regim alimentar corespunzator.

" Saptamana de lucru este lunga si obositoare. Daca mai ai si o dieta nesatisfacatoare si nu mananci suficient de mult, poti ajunge sa te simti lipsita de energie fiindca nu organismul tau nu primeste nutrientii si vitaminele de care are nevoie pentru a functiona corespunzator", a spus un specialist.

Acesta a mai explicat ca mai bine mananci bine si faci sport in timpul saptamanii decat sa mannaci foarte putin si sa te indopi in weekend.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si