Iata o reteta simpla de paste de post, pe care le puteti pregati pentru familia sau oaspetii dumneavoastra. Acest fel de mancare este potrivit atat pentru masa de pranz, si, de asemena, poate fi pregatit si mai spre seara, pentru a va putea bucura de o cina simpla, usoara si delicioasa.
INGREDIENTE
Paste de post cu legume: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 400 g rosii decojite in suc de rosii 100 ml vin alb 150 g masline negre 1/2 lingurita oregano sare piper patrunjel verde
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Secretele ascunse într-o hartă veche de 400 de ani ar putea rezolva unul din cele mai mari mistere din istoria Americii- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
PREPARARE
Pastele se fierb in apa cu sare, respectand timpul indicat pe pachet.
Se trec apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Pentru sos, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se sting cu vin indoit cu apa si se fierb inabusit 10 minute. Se adauga maslinele, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc mic 15-20 minute, pana se ingroasa sosul, si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.
Pastele fierte se pun intr-un castron si se amesteca cu 2-3 picaturi de ulei. Advertisment Paste de post. Reteta pentru paste de post cu legume
Se adauga sosul de rosii cu masline si se orneaza cu patrunjel verde. Se servesc imediat. PONT: puteti folosi orice tip de paste pentru aceasta reteta. Preferabil este insa sa folositi paste mai lungi.