Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Tinerii cu studii superioare se reorientează către locuri de muncă cu program lejer

Tot mai mulți tineri dau munca de birou pe job-uri cu program flexibil, unde libertatea, creativitatea și buna dispoziție primează. Asta deși mulți dintre ei au studii superioare care îi califică pentru posturi importante în marile corporații. Cu toate acestea, tinerii se îndreaptă spre locuri de muncă tot mai populare cum ar fi barista, manichiuristă , iar alții chiar și-au deschis propria afacere.

Andreea Albu,

Tinerii cu studii superioare se reorientează către locuri de muncă cu program lejer

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Denis are numai 20 de ani și după mai multe încercări de job-uri care nu i-au oferit satisfacția de care avea nevoie a ales să se facă barista. Acum prepară cafele pentru zeci de clienți care i-au devenit și prieteni și cel mai important, nu trebuie să stea închis într-un birou.

Denis, barista: "Acum nu cred că e ceva important să ai un job 9 to 5, cât să faci ce îți place, să te simți tu bine când lucrezi. Întâlnești oameni noi în fiecare zi din diferite domenii"

Nu vor un job de birou

Marian a lucrat 15 ani în domeniul auto, după ce a terminat facultatea în sectorul alimentar. Împreună cu un prieten a decis să deschidă un local unde vând bubble tea, o băutură taiwaneză pe bază de ceai și perle de tapioca, tot mai populară și în țara noastră.

Și se pare că a fost un pariu câștigător.

Citeste si: VIDEO- Din ce în ce mai mulți pensionari aleg să lucreze part-time

La 24 de ani o tânără a făcut școala de asistente, dar acum lucrează ca manichiuristă într-un salon din Capitală. Spune că cel mai mult îi place interacțiunea cu clientele.

Citeste si: Limbile străine, la mare căutare pe piața muncii

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Pe Bogdan l-am întâlnit la un restaurant de tip street-food din Piața Amzei. Aici pregătește preparate cu specific israelian, deși a făcut facultatea în cu totul alt domeniu, care l-ar fi ajutat să obțină o funcție bună într-o multinațională.

Citeste si: Pe ce dată se sărbătoreşte Paştele 2022 şi câte zile libere vom avea? Calendar ortodox aprilie 2022

Bogdan: "La facultate am fost la marketing, dar nu prea m-a atras. Nu m-ar plăcea să stau într-un loc, să ajung acasă să fiu supărat că mâine mă duc iar la muncă."

8 din 10 tineri doresc un program flexibil

Statisticile arată că 8 din 10 tineri își doresc un program de lucru flexibil.

Mădălina Bichir, reporter Kanal D: "Când vine vorba despre ce îi motivează în viață, lucrurile stau astfel: pe primul loc se află împlinirea personală, urmată de independența financiară și sănătate. Doar un tânăr din trei a menționat ideea de a avea o carieră de succes.

Citeste si: Șocant: Un pacient a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Județean Timișoara

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI