21 de ani, ospătar și student: faceți așadar cunoștință cu Daniel. El este unul dintre tinerii pentru care independența financiară este crucială. Ca să o obțină, s-a apucat de muncă la 17 ani și nu are de gând să se oprească. Ce l-a determinat să muncească?

Citește și: VIDEO- Săgeata inflației lovește adânc: Lupta pentru un trai decent și eforturile financiare suplimentare ale românilor

Daniel:   „Faptul că-ți aduce o liniște spirituală, o liniște întru totul, ideea că poți să-ți îndeplindești mereu dorințele dacă încerci, faptul că nu depinzi niciodată de o serie de factori care să determine un lucru.”

A încercat, a reușit, iar acum se poate lăuda că se întreține complet singur.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Daniel: „Întâi în mod sigur, îmi prioritizez cheltuielile esențiale, cum ar fi chiria, facturile lunare, abonamentele, ratele și așa mai departe, și ulterior eventual, îmi fac poftele.” 

Este și cazul acestei tinere.

La 30 de ani are peste 8 ani de muncă în spate.

„Am vrut să am salariul meu și să nu mai depind părinți. Și ce ai simțit în momentul în care ai trăit pe picioarele tale? Au fost o satisfacție foarte mare și m-am bucurat că n-a mai fost nevoită să iau cu împrumut și să dau înapoi.”

Avem cei mai puțini tineri angajați din toată Europa

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Tocmai această satisfacție este cea care îi face pe tineri, în proporție de 75%, să caute cu ardoare independența financiară. Numai că aceste date sunt completate paradoxal de altele, care arată că avem cei mai puțini tineri angajați din toată Europa. Adică vrem bani mulți fără prea multă bătaie de cap, iar pe internet par să fie așa ziși mentori în arta îmbogățirii.” , transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Așadar, chiar dacă tinerii aspiră la independența financiară de la o vârstă cât mai fragedă, aceștia nu trebuie să piardă din vedere un lucru: succesul este un proces individual. Nu vine la toți în aceeași măsură și sigur nu pe aceleași căi. Așa că muncește din greu, dar pune mereu pe primul plan echilibrul, și nu banii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si