Close sidebar
Close sidebar

Tinerii fara bacalaureat pot primi 40.000 de lei de la stat. Fost ministru al Educatiei, reactie dura: „Statul rasplateste esecul”

Statul vrea sa acorde fonduri europene de pana la 40.000 de euro unor tineri care nu sunt incadrati in vreo forma de invatamant si nici nu lucreaza, bani cu care sa-si deschida mici afaceri.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei care au urmat scoala profesioala sau liceul tehnologic, chiar si fara bacalaureat, ar urma sa fie avantajati. Informatiile apar in doua propuneri de ghiduri ale solicitantului pentru Programul Operational Capital Uman, lansate in dezbatere de autoritatea de management din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, scrie startupcafe.ro.

Acest lucru l-a enervat peste masura pe fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, care a reactionat dur pe pagina sa de Facebook:

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Doar mie mi se pare ca asta e o mare porcarie? Cum naiba sa dai 40.000 de euro ca rasplata pentru esec? Cum sa speri ca vor avea succes firme facute de tineri care nici macar un job nu au avut? Nu e asta culmea discriminarii? PNL tace, USR tace... Azi am invatat o chestie: tinerii care nu au bac, nu au meserie, nu au job se numesc "tineri NEET" si iau 40.000
euro de la guvern din bani europeni. Megacool. Si terminati cu "statul nu le-a oferit o sansa": din 2012 am reinfiintat invatamantul profesional. PNL tace, USR tace, PMP tace. In 2011 am spus ca trebuie sa mizam pe cei care stau cu fruntea sus, nu pe cei care stau cu mana intinsa. Societatea a decis invers. Asta e tara pe care o vreti, asta e tara pe care o aveti”.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI