In articol:
Brânza este un aliment foarte consumat în țara noastră, indiferent de sortiment. Totuși, nu multe persoane știu că un anumit tip de brânză are mai multe beneficii pentru creier decât altele.
Brânza este o sursă excelentă de proteinele de care organismul uman are mare nevoie.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Citeste si: Donald Trump l-a făcut „gunoi uman” pe Sebastian Stan. Actorul român a răbufnit: „M-am săturat”- antena3.ro
Medic: Brânza feta, mai sănătoasă decât cea din lapte de vacă
Potrivit oamenilor de știință, brânza feta și cheddar au beneficii semnificative pentru creier. Un cunoscut medic explică de ce este feta benefică, chiar dacă nu trebuie consumată zilnic.
„Brânza feta are un gust ușor astringent și nu are un înveliș mai gros. Brânza feta tradițională este făcută din lapte de oaie și, dacă acesta este combinat cu cel de capră, laptele de capră nu are voie să fie prezent într-o cantitate mai mare de 30%.
Brânza feta realizată în mod tradițional este mai sănătoasă decât brânza din lapte de vacă întrucât este mai ușor de digerat, are potențial alergic mai mic și generează mai puțină inflamație în organism, ceea ce înseamnă că este o variantă mai bună decât telemeaua de
O cană de brânză feta are 21,3 grame de proteine. Aceasta reprezintă 43% din aportul zilnic de proteine, făcând brânza feta o sursă importantă de proteine. Fiind o brânză bogată în sodiu, dar care conține și grăsimi saturate, brânza feta este recomandată pentru consumul ocazional, nicidecum pentru consumul zilnic”, spune medicul Laura Ene despre consumul de brânză, pe doc.ro .
Citește și: Ce se întâmplă dacă bem apă în timpul mesei? Specialiștii explică dacă e bine sau nu să avem acest obicei