Sute de oameni de pe toată planeta le datorează viaţa unor tineri informaticieni de la Bucureşti. Au scăpat de cancerul de piele cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone inventate de români. Se numeşte Skinvision şi arată în câteva secunde dacă o aluniţă de pe piele este semn de pericol. Peste un milion de oameni au descărcat deja aplicaţia şi o folosesc frecvent, iar asta încurajează compania producătoare să lucreze cu echipe din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Amsterdam la dezvoltarea programului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Creatorii SkinVision spun că aplicaţia este la fel de bună ca o medie a exactităţii ochiului unui dermatolog. În momentul în care cineva îşi fotografiază o aluniţă de pe piele, imaginea este comparată cu cele din bazele de date şi dacă sunt găsite asemănări cu formaţiuni detectate drept canceroase, pacientul primeşte avertismentul.

În România, peste o mie de oameni se îmbolnăvesc anual de cancer de piele, iar 350 mor pentru că ajung prea târziu la medic. Diagnosticată în stadii incipiente, rata de supravieţuire este însă 95 la sută. Aplicaţia care avertizează asupra riscului apariţiei cancerului de piele este gratuită la noi în ţară, iar în restul lumii costă mai puţin de 10 euro pe lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si