Close sidebar
Close sidebar

Tipul de ceai pe care trebuie sa il bei daca ai reumatism sau probleme cu circulatia sanguina periferica

Rozmarinul are numeroase intrebuintari fitoterapeutice, fiind atat un condiment, o planta melifera (mierea de rozmarin este foarte apreciata), dar si un produs frecvent folosit in industria cosmetica.


DISTRIBUIE
acest articol

Rozmarinul este recunoscut pentru activarea si imbunatatirea functiilor digestive si in special pentru facilitarea functiei vezicii biliare (este colagog, facilitand evacuarea bilei). Este un antispastic si are o actiune stimulanta asupra sistemului nervos, fiind indicat in tratamentul diverselor cazuri de astenie. Este folosit si pentru tratarea infectiilor din sfera ORL, in special pentru calmarea tusei si tratarea bronsitelor.

Pe cale externa este folosit pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulatia sanguina periferica. Se aplica sub forma de comprese cu decoct de rozmarin sau sub forma de creme, geluri sau lotiuni ce contin ulei esential de rozmarin.

O baie in care se adauga ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii, scrie Agerpres.
in scop terapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei, proprietatile rozmarinului fiind date de frunze si de inflorescente. Cel mai simplu mod de folosire este sub forma de infuzie sau decoct.

Pentru tratamente de lunga durata se pot folosi capsulele cu rozmarin.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Uleiul de rozmarin se poate folosi pentru masaj, pentru baie, sau se poate lua pe cale orala, sub forma de picaturi. Nu este insa indicat femeilor insarcinate, copiilor sau persoanelor care au hipersensilitate la aceasta planta. Depasirea dozei terapeutice poate duce la aparitia convulsiilor, de aceea utilizarea uleiului volatil trebuie facuta cu maxima atentie.

Ceaiul de rozmarin accelereaza tranzitul intestinal, fortifica organismul slabit, incetineste procesul de imbatranire si este energizant.

De asemenea, calmeaza tulburarile gastrice si ajuta functionarea optima a ficatului.

in cosmetica, extractele pe baza de rozmarin sunt utilizate pentru obtinerea lotiunilor care ajuta la regenerarea parului si previn caderea excesiva a acestuia, precum si la tratarea tenului uscat, matur, cuperotic.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI