Toamna se vede și se simte cel mai bine în Delta Dunării. Este momentul în care amurgul face ca viața din Deltă să aibă o perspectivă ușor melancolică, dar totuși atât de sublime, ca o dragoste poetică, dramatică. Sălciile își strecoară ramurile ușor în apă, iar ultimele raze de soare oferă siluete nemaiîntâlnite. 

O excursie în Delta Dunării pe timp de toamnă vă permite să vă bucurați de temperaturi între 20 – 25 de grade Celsius și de lipsa țânțarilor și a altor insecte supărătoare, făcând șederea în această regiune mult mai atrăgătoare și relaxantă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Există o serie de activități pe care le puteți realiza toamna în Delta Dunării, activități care vă vor oferi acea pace interioară și momente de relaxare împreună cu familia.

  • Excursii de o zi în Delta Dunării

Delta Dunării are atât de multe de oferit pentru turiști, atât din punct de vedere visual, cât și din punct de vedere gastronomic.

Un turist care vizitează pentru prima data Delta ar putea să fie copleșit de nenumăratele locuri pe care le poate vizita și de experiența gastronomică pe care o poate încerca. Pentru a nu rata locurile spectaculoase din Deltă și pentru a vedea cât mai multe dintre acestea, localnicii vă vor recomanda excursiile de o zi în Delta Dunării, care se fac pe apă, cu șalupa.

Excursia care vă oferă cea mai mare perspectivă asupra Deltei este și cea care se întinde pe cel mai mare interval, mai concret pe un interval de 7- 8 ore.

Excursia de o zi cu itinerariul Tulcea – Mila 23 – Sulina este cea mai promițătoare excursie, în care apa vă va duce pe nenumărate lacuri- Lacul Matita, Lacul Bogdaproste, canale – Canalul Eracle, Canalul Cardon, sate – Mila 23, Maliuc, Vulturu. Itinerariul îl aveți chiar în denumirea excursiei. În cadrul acestei excursii de o zi veți putea chiar să faceți safari în Pădurea Letea și veți putea lua masa în casele lipovenilor care vă așteaptă cu bucate proaspete tradiționale zonei lor.

  • Birdwatching

Toamna este magică în Delta Dunării. Veți vedea sute de stoluri cum își iau rămas bun de la această regiune și cum se îndreaptă către zone mai calde și mai primitoare. În plus, veți avea ocazia să vedeți puii de pelican care sunt vizibili doar toamna. Îi puteți admira cum pescuiesc și învață să zboare.

  • Pescuit

În Delta Dunării, localnicii au ca aliment de bază peștele, mai ales că acesta este la discreția lor mereu proaspăt. Toamna este sezonul în care localnicii își fac provizii, iar pescuitul este cel mai prosper în perioada septembrie – noiembrie, deoarece peștii ies la suprafață să mănânce mai des pentru a se pregăti de iarnă.

  • Nuferi

Toamna, nuferii sunt la a doua înflorire, ceea ce înseamnă că este momentul perfect să îi vedeți și să îi admirați în

bătăile soarelui de toamnă și a aerului rece.

  • Plimbări cu barca

O să vă îndrăgostiți de o plimbare cu barca la amurg, în timp ce ultimele raze ale soarelui scaldă nuferii și le oferă o altă imagine. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si