Conform ANM, avertizarea de vremea rea intră în vigoare începând de sâmbătă, 4 noiembrie 2023, de la ora 10:00, și rămâne valabilă până la ora 23:00.  

Instabilitatea atmosferică va afecta regiunile Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei.

Un cod galben pentru instabilitate atmosferică, caracterizată prin vânt puternic și ploi, a fost emis pentru 15 județe din țară.

Citește și: Accident mortal în Satu Mare. Un tânăr a furat o mașină din parcarea unui bloc și s-a înfipt cu ea în zid. Bărbatul a murit pe loc

Aceste județe sunt Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Tulcea și Constanța, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În aceste zone, se așteaptă perioade de instabilitate atmosferică, caracterizate prin creșteri ale vitezei vântului cu rafale cuprinse între 55-65 km/h, posibile furtuni puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și posibile căderi de grindină în zone izolate.

Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.

Toamna își intră în drepturi! Meteorologii au emis un cod galben de vijelii și ploi

Harta zonelor vizate de atenționarea meteorologilor

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Vremea se răcește considerabil în București. Ce maxime se vor înregistra în Capitală?

Potrivit ANM, sâmbătă, pe data de 4 noiembrie 2023, în Capitală este așteptată o vreme instabilă, cu potențiale averse și creșteri ale vitezei vântului. Această instabilitate atmosferică va persista în general până la ora 23.00.

Se vor înregistra perioade cu înnorări semnificative și se așteaptă averse moderate ca intensitate (în medie între 20 și 30 litri pe metru pătrat), însoțite de activitate electrică și creșteri ale vitezei vântului (rafale cu o viteză medie de 55-60 km/h).

Temperatura maximă anunțată de meteorologi se va situa între 18 și 19 grade Celsius.

Toamna își intră în drepturi! Meteorologii au emis un cod galben de vijelii și ploi

Citește și: Accident mortal în Satu Mare. Un tânăr a furat o mașină din parcarea unui bloc și s-a înfipt cu ea în zid. Bărbatul a murit pe loc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si