Iluzia optică de mai jos prezintă o scenă animată de pe o autostradă. Experții în psihologie spun, potrivit The Sun, că numai oamenii cu un IQ peste medie găsesc mașina galbenă în maxim 15 secunde.

Unde se ascunde mașina galbenă în peisajul automobilistic de mai jos?

În imaginea de mai jos se poate vedea un flux constant de trafic pe șase benzi, dar și un rând de mașini parcate pe ambele părți.

Citește și: "O predicție incredibil de exactă". Ce dezvăluie această iluzie optică despre inteligența ta- VIDEO

Multe dintre autoturisme au o culoare relativ ștearsă- majoritatea fiind gri, albe sau negre.

Dar există și câteva mașini cu culori mai vii, care îți pot distrage atenția. 

Mașina verde este cât se poate de vizibilă, dar testul e altul: poți găsi rapid mașina galbenă? Nu gălbuie, nici verzuie, ci de un galben intens. Ai 15 secunde la dispoziție:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Unde se ascunde mașina galbenă în peisajul automobilistic de mai jos?

Unde se ascunde mașina galbenă?

[Sursa foto: The Sun]

Potrivit realizatorilor iluziei optice, seria de mașini albastre, mov și verzi este ușor de observat, dar autoturismul galben este cel care se sustrage privirii spectatorilor.

Echipa care a creat puzzle-ul a alocat 15 secunde pentru a-ți urmări ținta.

Dacă nu ai reușit să identifici mașina corectă, poți verifica soluția în imaginea de mai jos.

Testele cognitive bazate pe iluzii optice îți solicită să folosești simultan cele mai bune abilități cognitive și abilități de analiză și sinteză.

Citește și: Primul lucru pe care îl vezi în iluzia optică de mai jos spune multe despre tine. Ești norocos sau ghinionist?

Tocmai de aceea iluziile le permit psihologilor să tragă anumite concluzii cu privire la capacitatea oamenilor de a-și folosi inteligența pentru a rezolva probleme în timp scurt. 

Iluziile optice apar atunci când creierul percepe o imagine pe baza familiarității, a cunoștințelor anterioare sau a presupunerilor.

Prin urmare, fiecare persoană poate vedea aceeași imagine în mod diferit. Așadar, pentru a ne antrena mintea e nevoie de mult exercițiu.

Soluția la testul IQ

Mașina galbenă, ascunsă în parcare

Mașina galbenă, ascunsă în parcare

[Sursa foto: The Sun]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si