Cinci tone de petarde au fost găsite în locuința unui bărbat din Capitală, cât și într-un depozit din Ilfov. Din anchetă s-a stabilit că obiectele pirotehnice ajungeau în țară prin diverși intermediari, urmând ca bărbatul să le vândă pe piața internă.

Citește și: Peste 700 de kilograme de materiale pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din Suceava

”În această dimineață, 16 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară în București și

județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Citește și: Un bărbat a găsit o grenadă într-o mobilă cumpărată

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Persoana vizată de anchetă urmează a fi condusă la audieri, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a transmis Poliția Capitalei.

Peste 700 de kilograme de materiale pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din Suceava

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a transmis că în urma unei percheziții au fost ridicate 700 de kilograme de materiale pirotehnice.

Perchezițiile au avut loc pe data de 11 decembrie, în Suceava, pe linia combaterii traficului ilicit cu țigarete de proveniență extracomunitară. 

Citește și: O cantitate uriașă de petarde a fost confiscată din locuința unui bărbat

La fața locului au fost găsite mai multe materiale pirotehnice.
În urma activităților procedurale, 660 de kilograme de  articole pirotehnice P1  au fost ridicate și 59 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F3.

Citește și:  Un bărbat de 21 de ani a fost prins de jandarmi după ce a încercat să intre la meci cu materiale pirotehnice

Totodată, în cadrul acţiunii au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal, fiind dispusă măsura confiscării a 2.140 bucăţi ţigarete, diferite mărci, în valoare aproximativă de 1.605 lei.

Citește și:  Alertă falsă cu bombă la un liceu din Timișoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si