În momentul în care planificăm o călătorie trebuie să fim atenți la toate zonele în care urmează să ajungem și cât de sigure sunt acestea, mai ales pentru turiști.

Iată care este topul celor mai periculoase orașe din lume și de ce.

Citește și: O mică țară din Europa are plaje "mai frumoase decât în Grecia". Aici sunt peste 300 de zile însorite pe an

 

Topul celor mai periculoase orașe din lume 

A fost realizat topul celor mai violente orașe din întreaga lume. În clasamentul făcut de armormax.com, următoarele zone sunt considerate cele mai periculoase de pe glob.

Pe primul loc se află Tijuana, din Mexic. Cu o rată a criminalității de 138 de persoane ucise la 100 de mii de locuitori, Tijuana este considerat unul dintre cele mai periculoase orașe din lume, în care aproximativ 7 oameni sunt uciși în fiecare zi. Orașul este cunoscut și pentru rata sărăciei extreme și infracțiunile la ordinea zilei. Printre principalele motive pentru care Tijuana se află în fruntea acestui top sunt traficul de persoane și de substanțe interzise.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pe al doilea loc se află tot un oraș din Mexic: Acapulco. Această zonă este considerată nesigură, în special din cauza războiului stupefiantelor care are loc în fiecare zi pe străzi. De asemenea, implicarea bandelor în viața de zi cu zi a orașului face ca nivelul violenței să fie extrem de ridicat.

Caracas Venezuela

Caracas, Venezuela

Locul 3 este ocupat de Caracas, din Venezuela.
În anul 2017, acest oraș a fost numit cea mai periculoasă capitală din lume. Cu o rată a criminalității de 100 de ucideri la fiecare sută de mii de locuitori, Caracas este în continuare unul dintre cele mai violente orașe din lume.

Citește și: VIDEO Dunărea atinge niveluri record în Germania! Mii de oameni au fost evacuați după ce apa le-a intrat în case

 

Pe următoarele locuri se află alte 3 orașe din Mexic: Ciudad Victoria, Ciudad Juarez și Irapuato. Cele mai multe crime și infracțiuni din aceste localități sunt cauzate de luptele de stradă și de rata extrem de crescută a sărăciei.

Pe locul 7 se află Ciudad Guayana, din Venezuela, unde crimele și infracțiunile violente sunt la ordinea zilei. Este considerat al doilea cel mai periculos oraș din Venezuela, cu 78 de crime la fiecare sută de mii de locuitori.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Pe locurile 8 și 9 se află două orașe din Brazilia: Natal și Fortaleza. Chiar dacă sunt localități vizitate constant de turiști, fac parte dintre localitățile în care bandele vor să facă legea, iar infracțiunile sunt dintre cele mai diverse.

Pe locul 10 se află un alt oraș din Venezuela. Ciudad Bolivar este considerat una dintre cele mai mari mahalale din întreaga lume, astfel că infracțiunile sunt la ordinea zilei, de la cele mai comune, până la cele mai grave. Din nou, cele mai mari motive care dau naștere acestor infracțiuni sunt bandele și sărăcia extremă.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si