Top 3 sfaturi pentru a-ți amenaja o terasă deosebită

Simona Costache, luni 03 iunie 2024 , 09:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Odată cu instaurarea sezonului cald, multe persoane preferă să-și petreacă timpul afară pentru a se bucura de vremea însorită. Din acest motiv, mulți preferă să-și amenajeze acasă propriile terase de care să se bucure de fiecare dată când se află acasă. Dacă te numeri printre cei care simt nevoia unui astfel de spațiu în curtea personală, ți-am pregătit o listă cu trei sfaturi utile care te vor ajuta să-ți amenajezi terasa visurilor tale.

Iată 3 pași simpli în amenajarea terasei visurilor tale:

Creează maximul de confort

Confortul este cheia unei terase reușite. Începe prin verificarea punctelor cheie care te feresc de lumina soarelui sau în care soarele te atinge exact cât trebuie, în care vântul adie exact cum îți place sau în care sunetele exterioare se aud exact cât de tare îți dorești. În funcție de aceste aspecte, alege mobilierul potrivit gusturilor personale care să fie rezistent la condițiile meteo de afară. O canapea sau fotolii moi, cu perne pufoase, însoțite de o măsuță de cafea te vor invita zilnic la relaxare și confort. De asemenea, este indicat să investești într-o umbrelă sau o pergolă pentru a-ți oferi umbra necesară în

zilele toride de vară. La final, alege un iluminat ambiental potrivit pentru serile romantice în care vrei să te bucuri de atmosfera frumoasă cu persoana iubită.

Adaugă o notă naturală în decor

Integrarea elementelor naturale în amenajarea terasei poate transforma complet atmosfera și poate crea o legătură armonioasă cu mediul înconjurător. Începe prin selectarea unor plante cu rolul de a adăuga culoare, prospețime și viață spațiului tău. Poți opta pentru plante în ghivece, aranjamente suspendate sau chiar un perete verde pentru un impact vizual impresionant. În plus, integrează elemente din lemn, cum este lambriul premium de la Enipau, este potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior, rezistent la capriciile vremii. Ai putea adăuga chiar elemente decorative sau piese de mobilier din diverse feluri de lemn pentru a alcătui o atmosferă cât mai rustică.

Lasă-ți amprenta personală asupra spațiului

O terasă cu adevărat deosebită se va remarca prin amprenta personală asupra stilului ei, așa că este vital să nu sari peste acest aspect. Fie că optezi pentru accesorii decorative, culori vibrante sau piese de mobilier originale, asigură-te că toate acestea îți reflectă gusturile și preferințele. Poți adăuga paturi pufoase, perne colorate sau chiar covoare handmade pentru a crea un spațiu intim și primitor. În plus, poți decora locul cu diverse ornamente care reprezintă pasiuni sau hobby-uri de ale tale pentru a-ți face cât mai simțită prezența.

Acestea fiind spuse, o terasă de vară îți poate aduce momentele de liniște și relaxare la care visai. Ia în considerare sfaturile de mai sus și alcătuiește-ți mediul dorit prin amenajarea unei terase cochete și confortabile într-un mod personalizat care să aibă și o notă naturală.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si