Top 5 cele mai faimoase stațiuni de băi termale din România
România oferă stațiuni balneare unde se tratează cu succes o gamă complexă de afecțiuni.
În România există multe stațiuni care s-au dezvoltat datorită izvoarelor termale care fac adevărate minuni. Unele, ca Băile Herculane și Băile Felix, au o istorie de mii de ani, altele au început să fie frecventate de la sfârșitul secolului 19.
Stațiunea Băile Herculane are vechime atestată documentar de peste 1850 de ani, fiind apreciată de romani pentru apele minerale termale calde. Acestea sunt folosite pentru afecțiuni reumatismale osteo-articulare (spondiloze, discopatii, poliartrită, sciatică); afecțiuni post-traumatice și neurologice; afecțiuni digestive, renale, cardio- vasculare, dermatologice, endocrine, ginecologice sau de nutriție.
Citeste si: Trei locuri din Europa pe care să le vizitezi în vacanțe, concedii, ori city break-uri
Citeste si: VIDEO- Castelul Bran, în faliment. Angajați concediați
Citeste si: Cum va arăta Revelionul românilor anul acesta? Petreceri ca în alți ani, nicio șansă
Băile Felix au un bioclimat caracterizat de o umiditate perfect echilibrată, care induce corpului uman o stare de relaxare și revigorare. Apele termale de aici sunt eficiente în tratarea hernie de disc cervicale sau lombare, afecţiuni ale sistemului nervos central sau periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau boli ale sistemului circulator(arteritele), gastritei hiperacide, diabetului zaharat și gutei.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Băile Balvanyos, din județul Covasna, au izvoare de apă minerală, dar și emanații mofetice de bioxid de carbon. În Balvanyos sunt 57 de izvoare. Toate conțin și fier, iar unele conțin brom, iod și fluor. Aici se tratează hipertensiune arterială; boli vasculare periferice; sindrom Raynoud; scrocianoză; livedo reticularis; insuficiență mitrală sau aortică; insuficiența venoasă cronică asociată cu boală ocluzivă aterosclerotică a membrelor inferioare; afecțiuni ale aparatului locomotor reumatismale; afecțiuni digestive, anemii; conjunctivite.
Stațiunea Covasna e supranumită “Orașul celor 1000 de izvoare”, este renumită pentru aerul încărcat cu aerosoli rășinoși și cu ioni negativ; datorită apelor minerale cu o compoziție fizico-chimică foarte variată și a băilor carbogazoase și a mofetelor. Este cea mai renumită stațiune balneo-climaterică din țară pentru tratarea afecțiunilor cardio-vasculare. Mofetele au un efect vasodilatator care determină creșterea fluxului sanguin muscular și cerebral, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și, totodată la calmarea durerilor reumatice.
Staţiunea Băile Govora, din judeţul Vâlcea, este singura stațiune care oferă ape minerale diferite din punct de vedere al compoziției chimice (ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice și magneziene). Stațiunea este recomandată în tratamentul bolilor respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite), bolilor degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze) și a bolilor reumatice articulare precum și în tratamentul disfuncțiilor neurologice periferice și centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomelite) și a unor disfunctionalități post-traumatice și boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare).