Close sidebar
Close sidebar

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. După perioada iernii, dar mai ales a Crăciunului și Revelionului, românii simt nevoia de o detoxifiere, dar și de mai multe vitamine care să le întărească sistemul imunitar.

Laura Macovei,

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Pe lângă vitaminele care vin ca supliment alimentar, o variantă mult mai sănătoasă pentru refacerea organismului sunt legumele de primăvară. 

Primăvara este anotimpul perfect pentru a ne detoxifia organismul. După iarnă, verdeţurile apărute pe piață ajută la eliminarea toxinelor acumulate. De exemplu, urzica este un bun detoxifiant al organismului și ajută la curățarea sângelui de toxine. 

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară

Iată câteva dintre cele mai sănătoase legume de primăvară, care te vor ajuta să te pui imediat pe picioare și îți vor da o stare generală excelentă!

1. Usturoiul

Utilizat și pe post de condiment, usturoiul curăţă nu numai întreg organismul, dar mai face bine şi inimii. Este antiviral, antibacterian şi antibiotic, conţinând o chimicală numită alicină, care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor.

2. Varza

Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant.

Conţine magneziu, potasiu, calciu este recomandată în mod special ca remediu natural împotriva unui număr mare de afecţiuni.

3. Sfecla roșie 

Sfecla roşie  este considerată un super aliment de către specialişti, deoarece este bogată în vitaminele B3, B6, C şi beta-caroten. Reprezintă totodată o sursă importantă de fier, magneziu, zinc şi calciu, necesare la detoxifierea şi eliminarea deşeurilor din organism.

Fibrele conţinute de sfeclă pot îmbunătăţi şi digestia.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ce beneficii are sucul de sfeclă roşie?

Are mult magneziu, fier şi vitamina C, reducând colesterolul şi întărind ficatul şi firele de păr.

4. Avocado

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia subtanţelor nutritive din alimente. Avocado este foarte bun şi pentru piele, pe care o menţine tânără şi hidratată, tot prin conţinutul de grăsimi sănătoase.

Citește și: Rețeta succesului pentru David Popovici. Cu ce se hrănește campionul mondial la natație

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Asadar avocado este un adevărat superstar în materie de alimentaţie deoarece are un rol protectiv împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutăţii corporale şi îmbunătăţeşte abilitatea organismului de a absorbi în parametri optimi nutrienţii importanţi din hrană.

5. Broccoli

Broccoli este bogat în vitamina C, dar conţine şi beta-caroten şi o cantitate mică de zinc, seleniu şi alte minerale care ajută în acţiunile defensive ale sistemului imunitar. Broccoli conţine şi fitonutrienţi care au importante efecte anti-cancerigene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI