Dacă la acestea mai punem la socoteală stresul și oboseala, imunitatea noastră are nevoie de un real ajutor pentru a face față tuturor acestor factori. Bineînțeles, sunt o mulțime de suplimente alimentare pe care le-ai putea lua, însă dacă preferi soluțiile naturale, ceaiuri de fructe și plante medicinale sunt o soluție pe care ar trebui să o iei în calcul.

Ceaiurile consumate în mod frecvent, nu doar pentru a ne regla temperatura când venim de afară, ameliorează toate aceste simptome și, în plus, ne oferă un boost de energie să facem față provocărilor zilnice.

Citește și: Ce beneficii și contraindicații are varza murată?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel, oricât de neprietenoasă ar fi vremea de afară, o cană aburindă de ceai este ideală pentru a te relaxa și a-ți trage sufletul în fața unui film bun sau a unei discuții cu prietenii și familia. Dar care sunt opțiunile cele mai potrivite pentru a obține o mulțime de beneficii pentru sănătate?

Iată propunerile noastre de ceaiuri de iarnă:

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este ideal pentru calmare, însă dincolo de asta, proprietățile sale ajută la reducerea inflamațiilor, la calmarea gâtului iritat și la obținerea unei stări de relaxare care să favorizeze un somn odihnitor.

Ceaiul de ghimbir

Dacă ai zile în care nu ai suficient de multă energie cât să te ridici din pat, ceaiul de ghimbir este soluția! Potrivit principiilor medicinei ayurvedice, acest tip de ceai stimulează circulația sangvină și ajută la creșterea imunității.

Iar gustul proaspăt și aromat te va încărca de energie cât ai clipi!

Ceai de lemn dulce

Când tușești și ai gâtul iritat, parcă nimic nu te mai binedispune. Senzația de rău este și mai mare cu cât parcă nu ai vlagă să muncești și nici dispoziția ta nu este prea bună. În ajutorul tău vine ceaiul de ghimbir, pe care îl poți bea în orice moment al zilei, pentru a-ți calma senzația agresivă de gât iritat și tusea seacă.

Ceai din muguri de brad și pin

Bradul și pinul sunt vedetele remediilor naturiste. Din mugurii săi poți prepara ceaiuri și infuzii delicioase, care să te ajute să tratezi natural bronșita și diversele afecțiuni ale căilor respiratorii. Totodată, acest ceai este indicat și în cazul oboselii psihice și a burnout-ului.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Ce se întâmplă când nu consumi lactate? Vezi AICI!

Ceai de echinaceea

Ceaiul de echinaceea, pe care îl găsești și la Vedda, provine din America de Nord, dintr-o plantă de culoarea mov, folosită de Triburile Marii Câmpii. Studiile medicale spun că administrarea de pastile cu echinaceea scade riscul contractării răcelii; iar sub formă de ceai ajută imunitatea organismului, astfel încât să nu răcești pe toată durata iernii.

Ceaiul de soc

Din categoria fructelor mici, ceaiul de soc este cel mai bun în cazul anotimpului rece. Planta are o mulțime de nutrienți, fiind mult mai bogată în vitamine și minerale decât ceaiurile de merișoare sau afine. Consumat regulat, ceaiul de soc reduce starea de letargie și oboseală, precum și simptomele asociate răcelii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si