Top patru beneficii ale sportului asupra sănătății organismului
În jurul tău auzi mereu despre cât de important este să practici sport în viața de zi cu zi, mai ales că prezintă beneficii de neegalat asupra sănătății organismului.
Secolul tehnologiei și contextul pandemic probabil te-au forțat să-ți petreci majoritatea timpului în casă. Cumpărăturile pot fi făcute online, mâncarea este livrată la ușa ta, până și responsabilitățile jobului pot fi făcute din confortul propriei locuințe. O mulțime de activități care te obligau să ieși din casă acum se petrec în interior, ceea ce îți micșorează șansele de a te mai bucura de puțină activitate fizică.
Nu este un secret că sportul îți poate aduce numai beneficii, însă, dacă nu ești sigur cum exercițiile fizice îți pot îmbunătății sănătatea, ia-ți în picioare perechea de Adidas Originals
Un studiu publicat în 2017 relevă că între practicarea anumitor sporturi și somnul de bună calitate există o relație strânsă. Interesant de menționat este faptul că alte forme de activitate fizică pot avea consecințe negative în schimb și pot avea efecte nefavorabile asupra odihnei.
Practicarea anumitor sporturi, susțin experții, reduce timpul pe care îl dedici pentru a adormi și minimizează șansele de insomnii. Odihna îndestulătoare de asemenea scade riscurile de apariție a Sindromului de Apnee în Somn Obstructiv (SASO). Pe lângă toate acestea, sportul practicat în mod regulat și moderat te poate ajuta să dormi mai mult și mai bine.
E bine de reținut că practicarea exercițiilor fizice foarte des și într-un mod intensiv, cât și joburile care includ muncă manuală solicitantă cresc șansele de apariție a stresului, oboselii, cât și a durerilor musculare, care pot impacta negativ calitatea odihnei.Exercițiile fizice regulate îți vor stimula inima și plămânii să pompeze sânge și oxigen în întregul corp, ceea ce va îmbunătăți performanța acestor două organe.
Practicarea sportului mai include avantaje precum reducerea tensiunii arteriale, scăderea riscurilor de apariție a bolilor de inimă și a diabetului.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Articulațiile sunt și ele victime ale trecerii timpului, iar, pentru a le menține în formă, este indicat să practici exerciții de flexibilitate și întindere, precum cele incluse în sesiunile de yoga, pilates și aerobic.
Ai simțit vreodată că există o presiune pe umerii tăi sau că se strecoară anxietatea și stările depresive în viața ta? Atunci fii fericit să afli că sportul te poate ajuta să atenuezi aceste simptome. Experții susțin că activitatea fizică stimulează producția de endorfine și dopamină și reduce nivelul de cortizol și adrenalină, care cauzează stările de stres și anxietate.
Majoritatea sporturilor necesită pregătiri intense, aptitudini sportive și abilitatea de a juca în echipă pentru a participa la competiții. Realizările, fie ele mici sau mari, te pot ajuta să-ți crești încrederea în sine.
Participarea la sporturile de echipă, cum ar fi fotbalul, baseballul sau baschetul, te ajută, de asemenea, să-ți dezvolți competențele sociale, care sunt extrem de importante dacă îți dorești să dezvolți relații mai bune cu colegii de echipă și cu alți oamenii în general. Sportul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a comunica cu o rețea mai mare de oameni și ai șansa să-ți faci prieteni și să te bucuri de relații strânse și de lungă durată.
Ești pregătit pentru o sesiune de sport revigorantă? Nu uita să te hidratezi!