O tornadă cuprinsă de flăcări a fost surprinsă video, de un bărbat. Fenomenul meteo a avut loc pe un câmp din Australia. 

Imaginile surprinse de bărbat sunt spectaculoase!

Tornadă de foc, în Australia

Pe un câmp din Australia a apărut o tornadă. Fenomenul meteo a devenit straniu din cauza flăcărilor care se ridicau în ciclon. Tornada de foc a fost surprinsă de un bărbat, care a filmat fenomenul meteo.

Postarea cu tornada de foc a ajuns virală pe platforma socială X.

În filmare se poate observa cum din sol ies flăcări, iar din cauza vântului extrem generat de ciclon, flăcările cuprind tornada.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Un fenomen meteo ciudat a făcut cerul sângeriu. Fenomenul a putut fi observat în mai multe zone din România/ Adrian Bîlbă, doctor în știință: „Vântul solar produce aurorele australă și boreală la polii pământului”

Tornadă de foc, în Australia

Tornadă de foc, în Australia

[Sursa foto: Captura Twitter]

Fenomenul meteo extrem, tornada de foc, a apărut și în Canada

În luna august a anului 2023, o tornadă de fost surprinsă și în Canada, pe Gun Lake. Fenomenul meteo extrem a apărut în urma unei furtuni. Incendiul izbucnit la baza ciclonului a făcut ca tornada să fie cuprinsă de flăcări. Imaginile cu tornada de foc din Gun Lake sunt postate pe platforma YouTube.

De asemenea, la festivalul Burning Man,  din Nevada, o tornadă de foc a fost creată de organizatori și participanți. Festivalul are loc anual, iar în ultima zi se pare că este dedicată dezvoltării tornadelor de foc, care le distrează pe festivalierii. Tornada de foc de la Burning Man este principala atracție a festivalului.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ce spun meteorologii despre tornada de foc?

Tornada de foc este un fenomen meteo rar, care apare la îmbinarea a doua condiții atmosferice opuse: căldură și vânt puternic. Căldura care există în sol se transformă în flăcări atunci când în atmosferă apare vântul puternic. Astfel, căldura este ridicată de vânt și se creează tornada.

"Pentru a obține un vârtej de foc, e nevoie de un incendiu puternic, vânturi puternice și instabilitate în atmosferă. Frontul uscat și rece care a venit deasupra zonei a furnizat toate aceste condiții, împreună cu vântul puternic. Umiditatea extrem de scăzută și vânturile puternice au făcut ca incendiul să devină mai intens și rapid, iar o diferență masivă a temperaturii aerului a determinat o instabilitate gravă în atmosferă", a declarat Darius Mahdavi, specialist în fenomene climatice, potrivit digi24.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si