In articol:
- Tornadă de foc, în Australia
- Fenomenul meteo extrem, tornada de foc, a apărut și în Canada
- Ce spun meteorologii despre tornada de foc?
O tornadă cuprinsă de flăcări a fost surprinsă video, de un bărbat. Fenomenul meteo a avut loc pe un câmp din Australia.
Imaginile surprinse de bărbat sunt spectaculoase!
Tornadă de foc, în Australia
Pe un câmp din Australia a apărut o tornadă. Fenomenul meteo a devenit straniu din cauza flăcărilor care se ridicau în ciclon. Tornada de foc a fost surprinsă de un bărbat, care a filmat fenomenul meteo.
Postarea cu tornada de foc a ajuns virală pe platforma socială X.
În filmare se poate observa cum din sol ies flăcări, iar din cauza vântului extrem generat de ciclon, flăcările cuprind tornada.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Fenomenul meteo extrem, tornada de foc, a apărut și în Canada
În luna august a anului 2023, o tornadă de fost surprinsă și în Canada, pe Gun Lake. Fenomenul meteo extrem a apărut în urma unei furtuni. Incendiul izbucnit la baza ciclonului a făcut ca tornada să fie cuprinsă de flăcări. Imaginile cu tornada de foc din Gun Lake sunt postate pe platforma YouTube.
De asemenea, la festivalul Burning Man, din Nevada, o tornadă de foc a fost creată de organizatori și participanți.
Ce spun meteorologii despre tornada de foc?
Tornada de foc este un fenomen meteo rar, care apare la îmbinarea a doua condiții atmosferice opuse: căldură și vânt puternic. Căldura care există în sol se transformă în flăcări atunci când în atmosferă apare vântul puternic. Astfel, căldura este ridicată de vânt și se creează tornada.
"Pentru a obține un vârtej de foc, e nevoie de un incendiu puternic, vânturi puternice și instabilitate în atmosferă. Frontul uscat și rece care a venit deasupra zonei a furnizat toate aceste condiții, împreună cu vântul puternic. Umiditatea extrem de scăzută și vânturile puternice au făcut ca incendiul să devină mai intens și rapid, iar o diferență masivă a temperaturii aerului a determinat o instabilitate gravă în atmosferă", a declarat Darius Mahdavi, specialist în fenomene climatice, potrivit digi24.ro.