Close sidebar
Close sidebar

Tort delicios, perfect pentru mesele festive! Iti vei da invitatii pe spate cu acest desert!

Chiar daca unele persoane prefera frisca, tortul asta ii va multumi pe toti, pentru ca le are pe toate!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ideal pentru mesele festive, cum ar fi cea de Craciun sau Revelion, tortul cu migdale si ciocolata va deveni rapid vedeta serii. Pentru un rezultat cat mai bun, alegeti doar ingrediente de calitate!

Ingredientele:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

– 200 grame de unt la temperatura camerei

– 400 grame ciocolata neagra topita
 
– 6 oua
 
– 200 grame zahar
 
– esenta de vanilie
 
– esenta de migdale
 
– 150 grame migdale macinate
 
Pentru glazura:
 
– 200 ml frisca lichida
 
-200 grame ciocolata neagra tocata
 
Mod de preparare:
 
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt.

Untul si ciocolata se topesc impreuna intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa fiarta. Se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu zaharul pana ce compozitia devine deschisa la culoare si pufoasa. Se adauga vanilia si esenta de migdale.

Intr-un alt vas se bat albusurile pana ce se intaresc.

Se adauga compozitia din ciocolata si migdalele peste galbenusuri. Se rastoarna deasupra si albusurile si se amesteca usor, pentru a incorpora cat mai mult aer.

Se toarna aluatul in tava si se coace 15 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa la racit in frigider timp de 2 ore.

Pentru glazura, se pune smantana intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata, amestecand incontinuu pentru ca aceasta sa se topeasca. Cu ajutorul unei palete se distribuie uniform peste prajitura, chiar inainte de servire.

Pofta buna!

Sursa: Teo

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI