Tort din cozonac. Tortul din cozonac este delicios! Din acest motiv trebuie să încerci această rețetă simplă perfectă pentru a doua sau a treia zi de Paște.
Tort din cozonac. O rețetă ingenioasă
Ingrediente:
- 1 cozonac de casă
- 500 ml apă
- 3 linguri de zahăr
- Arome: esenţă de rom, vanilie, portocale
- 500 ml frişcă lichidă

Tort din cozonac. Pentru crema ganache de ciocolată:
- 250 grame ciocolată amăruie
- 200 ml frişcă lichidă
- 50 grame unt moale
Tort din cozonac. Mod de preparare
Pentru a recondiţiona cozonacul rămas după sărbători, blatul trebuie însiropat.
Astfel, se pun la încălzit într-un ibric 500 ml apă cu 1 lingură de esenţă de rom, vanilie şi 3 linguri de zahăr. Se amestecă bine pe foc, până ce zahărul se topeşte, apoi se lasă deoaprte siropul. Dacă cozonacul are frcute confiate, puteţi folosi esenţă de portocale şi vanilie în loc de rom şi un pic de coajă de lămâie sau portocală.
Citeste si: Mesaje de Paște. Urări și felicitări cu Hristos a Înviat!
Tort din cozonac. Pentru a lega blatul de cozonac vechi, se face o cremă de vanilie sau ciocolată de tip ganache.
Rupe ciocolata amăruie şi amestecă bucăţile puţin cu untul moale, la temperatura camerei.
Pune frişca lichidă pe foc şi când este fierbinte, toarnă peste ciocolată şi unt şi amestecă viguros cu un tel.
Citeste si: Pulpă de miel la cuptor. Rețeta perfectă pentru a obține o carne fragedă și gustoasă
Tort din cozonac. Se bate frişca lichidă cu puţin zahăr, dacă nu este deja îndulcită şi se lasă deoaprte.
Se taie cozonacul pe lung în două sau trei felii lungi egale, după gust. Partea cea mai de sus se pune pe un platou cu coaja în jos. Se însiropează bine blatul de cozonac cu circa o treime din siropul aromat răcit.
Citeste si: Rețete de Paște. Cele mai bune și rapide aperitive de pus pe masa de Paște
Se pune un strat de ganache de ciocolată. Se pune următorul blat şi se însiropează cu grijă, apoi se mai pune ganache, respectiv frişcă, în funcţie de câte straturi are tortul de cozonac.
Citeste si: Marinadă pentru miel pentru o friptură fragedă și extrem de gustoasă. Iată secretul!
Tort din cozonac. Se ornează cu frişcă, jumătăţi de nuci, ciocolată răzuită sau bomboane şi cireşe confiate şi se serveşte de la frigider.