Una dintre activitatile comune de care se bucura atat cei mici cat si parintii lor este plimbatul pe bicicleta. Pe aleile parcului, pe traseele zonelor din afara orasului sau chiar pe potecile padurilor, mersul pe bicicleta este sanatos si distractiv in acelasi timp. Iata tot ce trebuie sa cunosti despre bicicletele de copii astfel incat sa ai garantia ca cel mic a pornit la pedalat cu dreptul.

Tipuri de biciclete pentru copii

Pentru ca mersul pe bicicleta sa fie un real succes, modelul de bicicleta pentru care ai optat trebuie sa fie compatibil atat cu varsta copilului, cat si cu temperamentul lui. Recomandarile specialistilor sunt ca un copil sa se urce prima oara pe bicicleta in jurul varstei de trei ani. Cu toate acestea, exista copii energici care zburda pe bicicleta inca de la doi ani si exista copilasi de peste trei ani care poate prefera alt tip de activitati. Cu toate acestea, exista insa trei tipuri de biciclete pentru copii, ambele oferind experiente diferite.

  1. Bicicletele de initiere care nu au pedale invata copilul inca de la primul contact notiunile necesare echilibrului. Daca initial acesta va merge fara sa se apese in sa, cu timpul isi va folosi picioarele doar pentru a face bicicleta sa mearga. Acest tip de bicicleta de initiere asigura o trecere mai lenta catre bicicleta cu pedale.
    In acest caz, copilul va avea nevoie de roti ajutatoare, fiind deja familiarizat cu echilibrul, ci va trebui doar sa invete miscarea apasarii pedalelor. 
  2. Bicicletele cu pedale cu roti ajutatoare. In cazul in care copilul nu a fost obisnuit cu o bicicleta de initiere, cel mai probabil este indicat sa se inceapa cu o bicicleta cu roti ajutatoare. In acest caz, copilul se va familiariza in prima instanta cu miscarea de pedalare.
    Apoi treptat, rotile ajutatoare se ridica din ce in ce mai mult pana cand copilul invata si echilibrul, cand se va renunta definitiv la ele. Expertii recomanda sa nu se intarzie prea mult cu acest pas, deoarece apoi se renunta mai greu la rotile ajutatoare.
  3. Bicicletele cu pedale sunt ultima varianta de biciclete pentru copii. Odata depasita etapa de invatare, gasesti biciclete performante de la BikeXCS pentru toate categoriile de varsta, inaltime si greutate, aspecte ce trebuie luate in vedere inainte de a achizitiona o bicicleta. 

Ce ii trebuie micului biciclist?

Echipamentul de protectie are rolul de a proteja copilul in cazul unei cazaturi mai zdravene. Cu toate acestea, el nu trebuie sa incomodeze copilul, pentru a nu transforma activitatea ce se vrea distractiva in una chinuitoare. 

  • Casca de protectie este obligatorie in cazul sporturilor in care cazaturile sunt inevitabile. Aceasta trebuie luata pe dimensiunea corecta si trebuie purtata corespunzator pentru a asigura o protectie adecvata.
  • Manusile asigura o buna aderenta a mainilor pe ghidon.
  • In cazul in care se opteaza pentru genunchiere, cotiere si protectii pentru incheieturi, este bine ca acestea sa fie de buna calitate, sa nu limiteze miscarile si sa permita copilului sa se se plimbe cat mai natural. 

Accesorii necesare pentru bicicletele de copii

Accesoriile suplimentare au ca scop principal sa ii ofere celui mic o experienta cat mai placuta, confortabila si distractiva in timpul plimbarii cu bicicleta.

Tot ce trebuie sa stii despre bicicletele pentru copii
Tot ce trebuie sa stii despre bicicletele pentru copii

  • In mod cert, unul dintre accesoriile cele mai atragatoare pentru copii va fi cosuletul. Indiferent ca se monteaza pe ghidon sau in spatele bicicletei, acolo va fi locul unde cel mic va putea sa isi plimbe jucaria preferata, creta sau un hanorac in plus. 
  • Suportul pentru sticla de apa este un accesoriu ce nu trebuie ignorat, deoarece dupa un efort fizic considerabil hidratarea este foarte importanta. Acesta se monteaza de cele mai multe ori pe cadrul bicicletei, nu incomodeaza si este si usor accesibil.
  • Claxonul este un alt accesoriu necesar si care il va pasiona pe cel mic. El va invata sa il foloseasca pentru a-si face simtita prezenta, chiar daca in prima faza va fi folosit pe post de jucarie zgomotoasa.
  • Aparatorile de ploaie sunt niste accesorii extrem de apreciate mai ales cand plimbarea se face inevitabil dupa sau in timpul ploii. Montate deasupra rotilor, impiedica stropirea cu apa sau cu noroi.
  • Cricul protejeaza bicicleta de zgarieturi si lovituri atunci cand nu este folosita.

In ceea ce priveste accesoriile pentru bicicletele parintilor pasionati de ciclism, unele dintre cele mai cautate sunt, fara indoiala, scaunele de biciclete pentru copii. In cazul in care cei mici nu sunt inca pregatiti sa mearga pe bicicleta lor, cu ajutorul scaunelor parintii isi pot plimba copiii in siguranta si ii pot familiariza cu aceasta experienta frumoasa. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alegerea unei biciclete de copii are la baza criterii ceva mai importante decat culoarea. Calitatea ei, confortul si siguranta pe care ti le ofera fiind cele ce iti vor face copilul sa indrageasca ciclismul inca din primii ani din viata.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si