Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Tot mai mulți români se mută la sat în perioada verii

Sufocaţi de căldura din apartamente, tot mai mulţi români se refugiază la sat. Fie că îşi cumpără o bucată de teren, fie că modernizează locuinţe bătrâneşti, nu sunt deloc puţini cei care pleacă din oraşe, în perioada verii. Unde mai pui că renovarea caselor nu necesită investiții foarte mari, deoarece se face cu materiale tradiționale și forță de muncă locală.

Andreea Albu,

VIDEO - Tot mai mulți români se mută la sat în perioada verii


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Repopularea satelor cu orășeni sătui de caniculă a devenit un adevărat fenomen în zona dealului Istrița.

Renovarea caselor nu este costisitoare

La Bădeni, printre cei nou-veniți se află și familia Lupu. Aurel renoveaza o locuință care a aparținut strămoșilor săi, ca să o transforme în casă de vacanță, în perioada verii.

De când s-au apucat de refacerea vechii locuințe, soții Aurel și Flori vin frecvent la curte, unde găsesc liniștea, răcoarea și aerul curat care le lipsesc în apartamentul din Buzău.

Citeste si: 10 destinații din România pentru concediul de vară

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

"Este zonă de deal și adie vântul tot timpul.

Fugim de aglomerația orașului..aer curat, căldura insuportabilă de la oraș se resimte altfel."

Citeste si: Reţetă dulceaţă de vişine: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Casa în stil muntenesc, cu prispă, beci și fundație din calcar, este construită din materiale care se găsesc și acum în zonă. De aceea, renovarea ei nu este costisitoare, mai ales dacă lucrările sunt făcute cu meseriași din rândul localnicilor.

Casele pot fi cumpărate cu sume de la 2.000 de euro

Ca soții Lupu sunt din ce în ce mai mulți. Casa din imagine a fost construită cu peste o sută de ani în urmă. Locuința a fost abandonată, însă acum este din nou viață sub acoperișul ei.

Citeste si: Calendar ortodox 5 iulie 2022: Ce sărbătoare este marţi?

Casa a fost cumpărată de un cuplu de brăileni, care au decis să locuiască temporar aici, și a costat mai puțin de 5000 de euro. Pe noii proprietari i-am găsit pe prispă, bucurându-se de viața simplă descoperită în Munții Buzăului.

Citeste si: Reţetă vişinată: Cum poţi face vişinată la tine acasă?

Casele bătrânești pot fi cumpărate cu sume ce pornesc de la 2.000 de euro. Valoarea este dată de stadiul degradării, de confortul asigurat, terenul din jur și accesibilitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI