Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Tot mai mulți tineri devin șomeri. Aceștia spun că cerințele patronilor sunt exagerate

Rata șomajului în România este sub media europeană, dar în aceste cifre se ascunde o bombă cu ceas. Tot mai mulți tineri îngroașă rândurile șomerilor. Cei care au încercat să se apropie de un job se plâng de cerințele patronilor care ar fi exagerate.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"în România sunt salarii mici, cerințe multe și taxe mari."
Roberto a terminat liceul anul trecut și la doar 19 este șomer. Refuzurile repetate ale angajatorilor pe care i-a întâlnit l-au convins că are nevoie de o schimbare de strategie. Acum are de gând să se înscrie la facultatea de informatică.

Câți tineri lucrează în România

Roberto, șomer: "Am încercat ca barman, dar oamenii din Galați nu prea acceptă navetiști – eu sunt de la țară. Nu caută oameni navetiști. În ce domenii ai mai căutat? Ca programator, designer pagini – îmi place pe calculator, dar nu se găsesc fără facultate."

Citeste si: Acum s-a aflat din ce sunt făcute bancnotele din România. Nu ai mai pune mâna pe ele dacă ai ști adevărul

În urmă 14 ani, 800.000 de tineri sub 24 de ani erau angajați. Acum vorbim de aproximativ 450.000 de tineri integrați în câmpul muncii.

Citeste si: Un bebeluș a murit în timpul nașterii. Familia îi acuză pe medici de neglijență

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Iuliana Basalic, corespondent: "În Romania, unu din cinci tineri cu vârsta de până în 24 de ani este șomer. Procentual vorbind, asta înseamnă aproape 23%, informează INS. De altfel, aceeași categorie de vârstă reprezintă un sfert din numărul total al persoanelor fără un loc de muncă."

Rata șomajului în România este de 5,5%

Dar nici celor trecuți de 25 de ani nu le este mai ușor să se angajeze.

De un an și jumătate, Romeo tot merge la interviuri. Își dorește un job de bucătar și în ciuda experienței acumulate pe vase de croazieră, niciun angajator nu l-a sunat înapoi.

Citeste si: Hoțul care a furat din casa primarului din Mehedinți a fost identificat. Vinovatul susține că fiica edilului l-ar fi ajutat să ia banii

Cei care și-au găsit un loc de muncă arată mai degrabă cu degetul spre șomeri.

"În ziua de azi distracția e mai importantă decât banii, iar toți vor bani mulți și nu acceptă orice loc de muncă."

Citeste si: Ce a spus femeia din Iași care a condus fără permis și a ucis o fetiță

Conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, în luna aprilie a acestui an rata șomajului în România era de 5,5 la sută, adică în jur de 458.000 de persoane fără ocupație, sub media Uniunii Europene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI