Autoritățile nord-coreene îi forțează pe toți cetățenii care poartă același nume cu fiica dictatorului Kim Jong-Un, să-și schimbe identitatea de urgență, potrivit unui raport citat de FoxNews

Citește și: Paradă de coșmar la Phenian. Armele nucleare de care nimeni nu știa, pregătite de atac (VIDEO)

Numele pe care îl poartă fata de 10 ani a liderului suprem este Ju-ae și a fost păstrat secret în toți acești ani.

Citește și: O țară din Asia se pregătește de război. Șeful statului a dat ordin armatei sale

Presa de stat de la Phenian s-a referit la fata dictatorului drept „Copilul nobil”, „Copilul respectat” sau „Fiica iubită”, fără a menționa vreodată numele Ju-ae.

Numele secret Ju-ae, dezvăluit din întâmplare  

Autoritățile nord-coreene nu au confirmat încă oficial numele fiicei lui Kim Jong-Un, informează Radio Free Asia.

Numele fetiței lui Kim Jong-un a devenit cunoscut aproape din întâmplare, datorită unei foste vedete americane de baschet din SUA, Dennis Rodman, care a făcut o vizită la Phenian în 2013 și a vorbit atunci despre Kim Jong-un drept „un tip minunat” și un „tată bun” pentru fiica sa, pe care a numit-o Ju-ae.

kim jong-un coreea de nord

Ditatorul Kim Jong-un, alături de soția sa și fiica Ju-ae (7 februarie 2023) 

[Sursa foto: Radio Free Asia]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Numele coreene sunt de obicei alcătuite din trei silabe, una pentru numele de familie și două pentru numele dat, iar prenumele sunt de obicei formate prin alegerea a două caractere chinezești pentru semnificațiile lor.

Mai multe caractere chinezești au aceeași pronunție în coreeană, așa că este inevitabil ca mulți coreeni să aibă un nume pronunțat în același mod.

Kim este cel mai comun nume de familie coreean.

Un recensământ din Coreea de Sud din 2015 a stabilit că mai mult de o cincime din țară se numește Kim. Prin urmare, este foarte probabil ca multe dintre femeile și fetele nord-coreene cărora li sa ordonat să aleagă noi nume se potrivesc exact cu Kim Ju Ae.

Kim Jong-un, alături de fiica sa de 10 ani, Ju-Ae

Kim Jong-un, alături de fiica sa de 10 ani, Ju-Ae

Nu este prima dată când un astfel de decret absurd este dat în Coreea de Nord. De data aceasta, ordinul face parte din efortul regimului de a construi o descendență mistică în jurul lui Kim Ju-ae, potrivit South China Morning Post.

Femeile cu numele Ju-ae, chemate la biroul de acte 

O sursă a declarat pentru Radio Free Asia că într-o provincie din nord, un oficial de securitate „a chemat femeile înregistrate la divizia de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju-ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele”.

Aceste decizii confirmă implicit că Ju Ae este numele fiicei lui Kim Jong Un și că ea va avea probabil un rol important de jucat fie ca politician, fie ca instrument de propagandă sau ambele.

De aceea, oficialii i-au chemat pe părinții unei fetițe Ju Ae de 12 ani din orașul Chongju, din nord-vestul orașului, pe 8 februarie – împreună cu toți ceilalți Ju Ae din zonă – să aleagă noi nume și să-și actualizeze certificatele de naștere, după cum a decclarat o sursă sub condiția păstrării anonimatului.

„Oficialii de asigurări sociale au spus că motivul pentru care autoritățile investighează persoane numite „Ju Ae” și le forțează să-și schimbe numele este pentru că numele fiicei prezentate drept „Copilul nobil al celei mai înalte demnități” este Ju Ae”, a declarat sursa.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„A fost emis un ordin de a scăpa de oricine are același nume”, a adăugat persoană anonimă, citată de Radio Free Asia

Ju-Ae, apariții la toate evenimentele militare din Coreea de Nord

„Prima fiică” a Coreei de Nord pare să fie dintr-odată peste tot. În noiembrie, ea a fost la inspectarea rachetelor balistice intercontinentale împreună cu tatăl ei.

Luna aceasta, ea a apărut de două ori la sărbătorile pentru o aniversare majoră a armatei, scrie și Washington Post.

Proeminența acordată unui copil al familiei conducătoare este o mare schimbare pentru Coreea de Nord.

Kim Jong Un a ieșit din modelul de dictator stabilit de bunicul său, fondatorul Coreei de Nord Kim Il Sung, și de tatăl său, Kim Jong Il. Kim Il Sung nu și-a prezentat fiul în fața publicului până când Kim Jong Il a ajuns la jumătatea lui de 20 de ani, apoi a petrecut un sfert de secol promovându-și moștenitorul.

Numele lui Ju-Ae, simbol al iubirii 

Autoritățile de informații sud-coreene au identificat-o și pe fată drept Kim Ju Ae. Prima silabă a numelui ei, Ju Ae, pare să provină de la mama ei, Ri Sol Ju, care folosește caracterul chinezesc pentru „principal” sau „primar”.

A doua silabă, Ae, provine cel mai probabil din caracterul chinezesc pentru dragoste, a spus Kwak Gil-seop, fost cercetător la Institutul de stat pentru Strategia de Securitate Națională din Coreea de Sud.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si