Close sidebar
Close sidebar

Toti medicii i-au spus ca o sa moara, ca boala lui nu are leac. Drama unui barbat de 37 de ani din Iasi, caruia chirurgul a fost nevoit sa ii taie din toate organele vitale.

Un barbat din Iasi, in varsta de 37 de ani, a ajuns la spital din cauza unor dureri abdominale foarte mari. Toti medicii care l-au vazut i-au explicat ca boala lui este extrem de grava si ca nimeni nu il poate salva.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Niciun medic nu i-a dat sanse de supravietuire, insa el nu s-a dat batut. A ajuns pe mana chirurgului Mihai Glod, de la Spitalul Cai Ferate din Iasi, care a avut curaj sa ii acorde o sansa. Barbatul suferea de o forma grava de cancer la pancreas extins, iar doctorul, pentru a-l salva, a trebuit sa ii taie din toate organele.

"Pacientul este un caz complex si, totodata, interesant. Dupa efectuarea investigatiilor de specialitate si studierea documentelor medicale pe care le avea pacientul, am decis sa-i dau o sansa. Tanarul avea zilele numarate. Am pus in balanta totul si am considerat ca trebuie sa incerc sa-l salvez, chiar daca existau riscuri foarte mari. Inainte de a ajunge la noi in spital, pacientul a mers la multe spitale din tara si nimeni nu i-a dat vreo sansa", a declarat medicul chirurg Mihai Glod, pentru bzi.ro.
 

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

"Pacientul a fost diagnosticat, initial, cu o pancreatita acuta. Facea episoade de pancreatita acuta cu o compresiune pe vasele de sange. Din aceasta cauza avea si edem pe vase. Ulterior, tanarul a fost diagnosticat cu cancer de pancres extins. Fiind un neoplasm extins mult la celelate organe, medicii nu i-au dat sanse. In timpul interventiei chirurgicale am indeparat pancresul, duodenul, jumatate din stomac, aproximativ un metru din intestin, jumatate din colon si un segment din ficat.

Tot ceea ce s-a scos era afectat de tumora. Practic, pacientul a ramas cu o treime din organele aflate in cavitatea abdominala. Interventia chirurgicala a durat peste 8 ore si a fost foarte complexa, dificila. Spre surprinderea noastra, evolutia post operatorie a fost buna. Pacientul a revenit la control si se simte bine. Cu toate ca leziunea a fost extinsa, pacientul a mers extraordinar. Este un organism tanar si recuperarea decurge mult mai bine fata de un organism tarat.
Pacientul ramane sub supravegherea noastra si va pleca la Cluj pentru stabilirea unui tratament oncologic"
, a declarat chirurgul Mihai Glod.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI