In articol:
Mai jos vei găsi pașii prin care poți selecta și tu corect deșeurile provenite din firma ta:
1. Identifică care sunt categoriile de deșeuri
Primul pas pe care trebuie să-l faci este acela de a stabili ce tipuri de gunoi produci cel mai mult în cadrul firmei tale.
2. Alege sacii de gunoi de culori diferite
Următorul pas pe care trebuie să-l urmezi este acela de a stabili exact ce culoare atribui fiecărui tip de deșeu în parte. Așadar, intră pe vectordirect.ro și cumpără saci de gunoi de nuanțe diferite, pentru a putea fi mult mai ușor să identifici conținutul fiecărui coș în parte.
3. Poziționează strategic locul de colectare
Mai departe, ca angajații tăi să participe în mod constant la separarea deșeurilor, este important să așezi tomberoanele în locuri ușor accesibile și circulate cât mai des de aceștia, cum ar fi în sălile de conferințe, zona unde se ia masa sau în birouri.
4. Instruiește-ți angajații
Un alt punct la fel de important este acela de a-ți informa angajații de noile implementări. Prin urmare, trebuie să organizezi diferite ședințe, unde să le aduci la cunoștință importanța reciclării, dar și cum trebuie să folosească corect sacii de gunoi, în funcție de culoarea atribuită. Mai mult decât atât, poți aplica niște postere, deasupra fiecărui coș de gunoi, prin care, cu ajutorul imaginilor, să se vadă mai clar pentru ce a fost alocat fiecare recipient în parte.
5. Încheie un contract de colaborare cu o firmă de salubritate
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Nu în ultimul rând, pentru ca toate deșeurile separate să fie gestionate corespunzător, este important să închei un contract cu o companie specializată, care să vină periodic la tine la firmă și să colecteze toate gunoaiele. Prin urmare, aceștia se vor asigura de faptul că materialele reciclabile sunt prelucrate și valorificate în mod corect, contribuind, astfel, la un mediu cât mai curat și mai sănătos.
În concluzie, după ce ai parcurs toți acei pași prezentați mai sus, este foarte important să monitorizezi și să evaluezi periodic dacă funcționează așa cum te-ai așteptat acest nou program implementat de tine. În plus, poți numi o persoană care să verifice aleatoriu conținutul tomberoanelor sau chiar poți solicita un feedback din partea angajaților tăi, care îți pot da idei valoroase despre modul în care să îmbunătățești această tehnică. Tu ce părere ai despre sacii de menaj colorați?