Close sidebar
Close sidebar

Toto Cutugno, îndrăgostit de România. A interpretat memorabil "Ciobănaș cu 300 de oi" în limba română - VIDEO

Toto Cutugno a murit. Marele cântăreț italian, dispărut la vârsta de 80 de ani, a fost îndrăgostit de România, el spunând adeseori că aici este a doua sa casă. Cântărețul a susținut zeci de concerte în țara noastră, dar a fost nevoit să le anuleze pe cele mai recente din motive de agravare a bolii. "Revin întotdeauna cu emoție în România", a declarat el la începutul unui concert din anii trecuți.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Toto Cutugno a murit. La scurt timp după ce a împlinit 80 de ani în iulie, cântărețul a murit marți, 22 august 2023, în jurul orei 16, la spitalul San Raffaele din Milano unde era internat, potrivit Repubblica.it.

Toto Cutugno a murit la vârsta de 80 de ani ''după o lungă boală, care s-a agravat în ultimele luni'', după cum a  explicat managerul său, Danilo Mancuso, pentru agenția ANSA. 

Toto Cutugno a murit. Era un îndrăgostit de România.

Toto Cutugno: "România este a doua mea casă"

Toto Cutugno a declarat în repetate rânduri pe scena concertelor susținute la noi în țară: "România este a doua mea casă".

Artistul italian a făcut de fiecare dată un show extrem de apreciat de spectatorii români, mai ales că a cântat nu o singură dată "Ciobanaș cu trei sute de oi", melodia de care s-a îndrăgostit când a venit prima dată în România.

Se întâmpla la festivalul "Cerbul de Aur" de la Brașov, în 1993.

Asaltat de fanii de la București, Toto Cutugno a leșinat pe scenă 

În urmă cu 11 ani, când semnele bolii nu apăruseră încă, Toto Cutugno a leșinat pe scena Sălii Palatului, după un concert epuizant.

După 3 ore petrecute pe scenă, din care bisul a durat o oră, cântăreţul italian care avea atunci 69 de ani a fost asaltat de fani care voiau să facă o fotografie sau să obţină un autograf de la el.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Copleşit de situaţie, lui Toto Cutugno i s-a făcut rău și a leșinat.

Impresarul său a reuşit să-l scoată cu greu din marea de oameni şi l-a dus la medicul personal, cu care artistul a venit tocmai din Italia.

Toto Cutugno a murit. "Revin mereu cu emoție în România"

Anul trecut, în primăvară, Toto Cutugno și-a anulat concertul programat la Sala Palatului, din București, din cauza unor probleme de sănătate.

Artistul italian a fost în 2017 diagnosticat cu cancer metastatic la prostată și a avut nevoie de două intervenții chirurgicale pentru ca starea sa să se amelioreze. În repetate rânduri, Cutugno a ajuns de urgență la spital din cauza unor complicații apărute pe fondul acestei boli.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cântărețul care a lansat numeroase piese de succes, precum Lasciateme Cantare, L'italiano şi Solo noi, i-a cucerit pe români cu declaraţiile lui de dragoste pentru România.

"Revin de fiecare dată cu emoție în România", a spus el.

Toto Cutugno a povestit de mai multe ori despre cât de mult iubește România, pe care o considera a doua sa casă. Artistul considera că Bucurestiul este cel mai romantic oras din lume, după Veneția.

Toto Cutugno, convins că Al Bano i-a salvat viața

Toto Cutugno a avut convingerea că Al Bano i-a salvat viaţa. Atunci când a aflat cu ce simptome se luptă, prietenul său l-a sfătuit să meargă de urgenţă la medic. Astfel, a reuşit să descopere la timp o tumoră. Asăzi, le vorbeşte tuturor despre cum această afecţiune poate fi prevenită.

„Albano mi-a salvat viaţa. Eram ca o piatră în urmă cu zece ani, în schimb mă trezeam noaptea, de trei sau patru ori, pentru a merge la baie. I-am vorbit despre asta lui Al Bano şi el mi-a recomandat un medic. Acel doctor şi-a dat seama, la prima vizită, că nu aveam prostată, ci o tumoră”, a explicat cântărețul.

Toto Cutugno a murit

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI